Vybudujte vlastní světové impérium. Očekávaná Victoria 3 vyjde už brzo
zdroj: Foto: Paradox Interactive

Vybudujte vlastní světové impérium. Očekávaná Victoria 3 vyjde už brzo

31. 8. 2022 12:59 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Tolik očekávaná velkolepá strategie Victoria 3, ve které se ujmete jedné z mocností 19. a raného 20. století, konečně zná svoje datum vydání. Praktikovat globální politiku za pomoci obchodu, diplomacie a v případě potřeby i deště olova začnete 25. října letošního roku, jak prozrazuje nový (a velice pěkný) trailer:

zdroj: Paradox Interactive

Na hře pracuje studio Paradox Interactive dobře známé svými historickými strategiemi. Kdo si někdy užíval Crusader Kings, Europu Universalis, Imperator: Rome, Hearts of Iron, Stellaris nebo další kousky z jejich dílny, ten moc dobře ví, jak komplexní a pohlcující zážitky jsou tihle Švédové schopní vyprodukovat.

Victoria 3 se bude od svých sestřenic lišit nejenom zasazením, ale i zaměřením. V Crusader Kings vašemu snažení dominují rodinné vztahy, v Hearts of Iron přemýšlíte hlavně nad válčením, v říjnové novince budete naproti tomu manipulovat hlavně s ekonomickými a demografickými trendy. Vydělávat dost peněz je extrémně důležité – ale ještě podstatnější je zajistit, aby vaši lidé byli aspoň jakž takž spokojení.

Problém je, že „vaši lidé“ nikdy nebudou homogenní masa. Naopak, Victoria 3 se snaží co nejvěrněji simulovat všechny možné frakce a názory, které se perou o místo na slunci v každé moderní společnosti. Hádají se příznivci různých politických stran, hádají se ženy a muži, otroci a horníci nechtějí být utlačovaní, aristokrati a uhlobaroni se nechtějí vzdát svých privilegií. Jen žonglujte – za každý spadlý míček vyroste v ulicích jedna barikáda.

Victoria 2 během let dosáhla kultovního statusu, tak uvidíme, zda se trojce na její pokračující popularitu podaří navázat. Doufejme, že to dopadne stejně spektakulárním úspěchem, jakým byli Crusader Kings III, spíš než dalším Imperatorem, který tak skvělý zdaleka nebyl

Nejnovější články