zdroj: THQ Nordic

Všechny cesty vedou do Říma. I ve strategickém RPG Expeditions: Rome

28. 4. 2021 16:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

30. května 2013 vyšla první hra dánského studia Logic Artists zvaná Expeditions: Conquistador. 27 dubna 2017 vyšla jejich druhá hra Expeditions: Viking. A v roce 2021 vyjde jejich třetí hra Expeditions: Rome. A mně se rázem zpřeházely priority. Expeditions: Rome je instantně mojí nejočekávanější hrou roku.

Po výborném strategickém RPG Expeditions: Viking, které rovnou instaluji k opakovanému průchodu i s fanouškovskou češtinou, se konečně dočkáme, doufejme, neméně povedeného RPG, tentokrát zasazeného do starověkého Říma. V něm se z vás stanou legáti bojující za Řím s řeckým odbojem.

Čeká vás návštěva řeckého pobřeží, galských lesů, severní Afriky i Říma samotného. Všude budete svádět tahové bitvy s nepřáteli bok po boku s vybranými společníky, kteří vás budou doprovázet na každém kroku, a jimž budete vybírat nové schopnosti po nastřádání dostatečného množství zkušeností.

Postupně si vybudujete renomé schopného a obávaného legáta, přičemž bude jen na nás, jak krutí budete ke svým nepřátelům – pokoříte je slovy, anebo mečem? Nebude chybět politikaření, okolo nějž se bude točit celý příběh. Na samotném začátku totiž váš otec zhyne rukou neznámého politického protivníka, takže cesta za pomstou vás asi nemine.

Expeditions: Rome zní i vypadá jako nefalšovaný nástupce Expeditions: Viking, ale i kdyby si obě hry byly až příliš podobné po herní stránce, historické zasazení se logicky musí postarat o docela jiný zážitek. Hru máme podle studia Logic Artists očekávat ještě letos a pouze na počítačích.

Nejnovější články