Vrátí se brutální Twisted Metal na naše obrazovky? Otec značky si to nemyslí
zdroj: Foto: Sony

Vrátí se brutální Twisted Metal na naše obrazovky? Otec značky si to nemyslí

16. 8. 2021 11:53 | Novinky | autor: Pavel Makal |

PlayStation má za čtvrtstoletí své existence na svém kontě bohatou zásobu značek, bohužel ale některé z nich už docela dlouho nedýchají. Jednou z nich je i brutální destruction derby s názvem Twisted Metal. To svůj život započalo už na první konzoli od Sony a získaná popularita zapříčinila, že zde postupně vyšla hned tři další pokračování.

PlayStation 2 v roce 2001 oblažil další díl s podtitulem Black a na svou dobu relativně odvážný pokus Twisted Metal Online, bylo ale zřejmé, že doby největší slávy jsou nenávratně pryč. Nic na tom nezměnily ani spinoffy pro kapesní Sony PSP, ani reboot značky s prostým názvem Twisted Metal, který v roce 2012 vyšel na PlayStationu 3 a velmi rychle upadl do zapomnění. 

Nyní se však objevily spekulace o tom, že by šílený klaun Sweet Tooth mohl opět šlápnout na plyn své krví zrezlé zmrzlinářské dodávky. Na Twitteru na to strohým příspěvkem upozornil známý a relativně spolehlivý insider Tom Henderson s tím, že nová hra cílí na termín vydání v roce 2023. Žádné další detaily nicméně neposkytl.

K cirkulujícím spekulacím se ale už stihl vyjádřit duchovní otec série (a mimo jiné třeba také tvůrce značky God of War) David Jaffe. Ten sice už v Sony nefiguruje, věnuje se ale streamování a občasnému komentování herní scény. Jaffe ve svém videu uvedl, že o novém pokračování Twisted Metal vůbec nic neví a velmi by ho mrzelo, kdyby jej společnost Sony o svých plánech aspoň neinformovala.

Dodává také, že nedávný neúspěch automobilové akce Destruction AllStars je dostatečně pádným důvodem, proč se k Twisted Metal nevracet. Stále ale zdůrazňuje, že existenci projektu nemůže nijak popřít, jen o něm zkrátka nic neví, na rozdíl od plánované seriálové adaptace, na které se velmi omezeným způsobem podílel.

Právě existence seriálu, který momentálně vzniká v PlayStation Studios, dává spekulacím o nové hře o něco větší kredibilitu. Přeci jen od posledního dílu herní série uplyne brzy již deset let a termín vydání v roce 2023 by docela dobře mohl se spuštěním televizní adaptace souviset. Dokud se ale nedozvíme nic přímo z oficiálních zdrojů, je třeba všechny zvěsti brát s velkou rezervou.

Nejnovější články