Ve střílečce Solstice Chronicles: MIA se utkají hordy mutantů s mariňákem a jeho dronem
zdroj: tisková zpráva

Ve střílečce Solstice Chronicles: MIA se utkají hordy mutantů s mariňákem a jeho dronem

27. 7. 2017 17:18 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Solstice Chronicles: MIA. Ten název hovoří za vše. Jeho první část odkazuje na minulý projekt studia Ironward, střílečku The Red Solstice (recenze). A druhá část, MIA, neboli Missing in Action? Jejím zdrojem je hlavní postava, vesmírný mariňák, kterého zanechali na marťanské základně uprostřed mutantské apokalypsy. Než ale tahle akce skončí, chybět bude spíš pár tisíc mutantů, protože protagonista a jeho podpůrný dron jsou vzteklí, mohutně ozbrojení, a vyrazili zbavit Rudou planetu všech odporných příšer.

Hra se až do 2. srpna nachází ve slevě 10 %, která její cenu sráží na 18 euro. Co za ty peníze dostanete? Twin-stick střílečku, v níž se kromě zběsilého sypání olova do stále narůstajících mutantských hord zabavíte taky speciálními schopnostmi, vražděním nebezpečných bossů a kooperací. V singleplayerové kampani vám pomůže poněkud drzý a hádavý dron, v mulťáku pak lovíte zplozence zla s kamarády.

Létající robotická kamarádka Saffron vám může přinést náboje, vyvolat silové pole, odmrštit nepřítele nebo jednoduše střílet, přestože mariňák v úvodním traileru jasně varuje, že zpočátku to s ní nebude žádná sláva. Dost možná vám nezbude nic jiného než se spolehnout na konvenčnější arzenál. Kulomety, brokovnice, plamenomet, minigun, toho všeho se mimozemšťané naučí bát. A v hlubinách základny se prý skrývá i atomovka.

zdroj: Archiv

Tím vším projdete jako příslušník jednoho ze čtyř unikátních povolání. Například Hellfire má k dispozici již zmiňovaný plamenomet, který je podle záběrů schopen z démonské hrozby nadělat velmi šťavnaté barbecue. Terminator se zase umí teleportovat, což se vám v případě obklíčení může nadmíru hodit. Co takhle jeho schopnost kombinovat se Saffroniným majáčkem přivolávajícím všechny nestvůry v okolí, pak se od nich teleportovat pryč a v klidu nabrat nyní opuštěné bedny plné zásob?

Při hraní určitě přijdete na spoustu vlastních pokročilých taktik, díky nimž se vám povede překonat nepředstavitelnou přesilu mutantů, co si na vás brousí zuby. Pokud správně vidím, mají palce, takže jim teoreticky nic nebrání popadnout některou ze zbraní rozesetých na podlaze a pořádně vám zatopit, ale nekonečné hordy příšer naštěstí většinou bývají docela tupé.

Inu, můžou si to dovolit, když mají za spojence obrovského červa, co by se krásně vyjímal na planetách Arrakis či Tuchanka. Cesta za svobodou určitě nebude jednoduchá, ovšem pokud se nebojíte (a soudě dle humorného tónu marketingové kampaně nejspíš vážně nepůjde o žádný horor), následujte odkaz na Steam.

Nejnovější články