Ve sci-fi The Signal From Tölva zažijete jako robot intenzivní souboje i průzkum planety
zdroj: tisková zpráva

Ve sci-fi The Signal From Tölva zažijete jako robot intenzivní souboje i průzkum planety

2. 8. 2016 18:59 | Novinky | autor: Adam Homola |

Tvůrci procedruální generované stealth akce Sir, You Are Being Hunted se robotů nezbaví ani ve své další hře The Signal From Tölva. Namísto častého schovávání se v procedurálně generovaných polích tu budete v kůži (plechu?) jednoho z robotů objevovat cizí planetu, a když nebude zbytí, i bojovat. O svého robota se přitom zase tolik bát nemusíte, protože když se vám rozbije právě používané šasi, jednoduše se na dálku přepnete do jiného.

The Signal From Tölva se odehrává v budoucnosti, kdy frakce robotů opustily lidstvo s neúnavnou snahou najít a odhalit taje dávno mrtvé civilizace. Titulní signál vysílá sama planeta Tölva, se kterou je něco v nepořádku. Vy se ujmete role humanoidního drona jménem Surveyor a musíte zjistit co se děje, odkud přesně signál pochází a proč.

Ve hře je ale dle slov vývojářů „moderní sci-fi zvrat“, protože vy osobně, ať už jste kdokoliv nebo cokoliv, ve skutečnosti na povrchu planety nejste a jen působíte skrze drona. Příběhové pozadí a vůbec celý herní svět by nám měla objasnit také bezplatná kniha, kterou hodlají vývojáři vydat společně s hrou.

Nicméně už teď se ví, že samotné vyprávění příběhu má být v The Signal From Tölva minimalistické, jak prozradili tvůrci na blogu studia. Vývojáři chtějí, aby si procesem objevování a skládání jednotlivých indicií dohromady prošli sami hráči, než aby jim to bylo jen tak naservírováno.

The Signal From Tölva by mohla, na rozdíl od Sir, You Are Being Hunted, oslovit více typů hráčů. Dva základní a největší pilíře hratelnosti mají být prozkoumávání a souboje. Obě složky se mají jak doplňovat, tak být jedna druhé protipólem. Souboje vás totiž zavedou do nových oblastí a zároveň, pokud se jim budete chtít na chvíli vyhnout, můžete jen tak bloumat světem. Jestliže je to váš šálek kávy, bezcílné procházky, či posedávání na kopcích a pozorování ptáků mohou být vaším každodenním chlebem.

Během prozkoumávání budete hledat a prozkoumávat jiné signály, sbírat materiály z vraků vesmírných lodí a vůbec objevovat ručně vytvořený svět. The Signal From Tölva totiž není procedurálně generovaná, byť jisté generování určitých prvků prostředí v malé míře používá. Celá herní mapa má být ve výsledku zhruba čtyřikrát větší, než procedurálně generované mapy ze Sir, You Are Being Hunted.

Obrovský herní svět bylo potřeba nějak zaplnit a tak se nemusíte obávat, že by vás snad nechali vývojáři běhat samotného po pusté Tölvě. Jak už bylo řečeno v úvodu, vesmírem teď brázdí několik robotických frakcí a ty najdete i na titulní planetě. Roboti jsou i tady rozděleni na frakce a všechno pohání důmyslná umělá inteligence. Ta rozhoduje, kam roboti půjdou a co tam budou dělat.

zdroj: Archiv

Mohou klidně jen tak prozkoumávat své okolí, včetně vraků vesmírných lodí. Jednou z jejich hlavních činností je přitom obrana území. Celá planeta je poseta bunkry a některé z nich drží roboti. Členové jedné frakce tak mohou kdykoliv napadnout bunkr a tím i celé území robotů jiné frakce. Souboje o teritorium vznikají dynamicky, klidně i bez přičinění hráče, a jejich průběh může měnit váš styl hraní, nebo na vás nemusí mít vůbec žádný vliv.

Vy můžete soubojů dvou frakcí využít ve svůj prospěch a jedné z nich pomoci. Čerstvě uvolněný bunkr můžete také zabrat a následně ho používat jako místo pro respawn a pro doplnění výbavy. Jak si můžete všimnout z obrázků, k dispozici máte několik různých zbraní – ve hře jich má být spousta, přičemž si ty lepší a novější budete odemykat plněním misí pro konkrétní frakce.

The Signal From Tölva působí jako zajímavý žánrový mix, který si bere to dobré nejen z předchozí tvorby studia Big Robot, ale také z žánru survival a explorativních her. Vývojáři zatím zůstávají u singleplayerového modelu, ale kdo ví, třeba do hry časem přidají i multiplayer, tak jako to udělali u Sir, You Are Being Hunted. The Signal From Tölva vyjde na začátku příštího roku pro Windows a Mac.

Nejnovější články