Valve rozšiřují betu Steamu na Linuxu i Portal 2
zdroj: tisková zpráva

Valve rozšiřují betu Steamu na Linuxu i Portal 2

23. 11. 2012 14:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Valve nedávno vyrukovali se zajímavým Greenlightem pro schvalování her, Big Picture módem na velké televize pro Steam a v poklidu si testují v jakési polouzavřené polootevřené betě Dotu 2. Gabu Newellovi a nejen jemu se moc nelíbí Windows 8 a tak firma expanduje se svým Steamem na Linux. Beta Steamu už na Linuxu běží nějaký ten pátek, ale teď Valve oznámili rozšíření testerů o dalších pět tisíc. Pořád jsou tam nějaké bugy a nedodělky, ale vývojářům se je prý daří eliminovat, takže ostrá verze, nebo alespoň “beta” pro všechny, by nemusela být úplně v nedohlednu.

Společně s tím vyšla také zpráva o aktualizaci pro Portal 2. Ten vyšel už před rokem a půl a mimo jiné získal na Games.cz ocenění hra roku a logická hra roku. Tahle hra roku se teď dočkala podpory pro výše zmíněný Big Picture mód, ale hlavně podpory pro kooperativní režim ve splitscreenu se dvěma ovladači. Jednoduše bude stačit na druhém ovladači zmáčknout v prvním co-op menu “X”, čímž se splitscreen aktivuje.

K tomu ještě Valve opravili dva bugy, které už v Portal 2 nenajdete. Jeden zastavoval pohyb hráče, když jste zavolali na parťáka pomocí quick ping tlačítka na ovladači a druhý vám znemožňoval odejít z menu Robot Enrichment nebo Create Test Chambers, když jste měli ovladač.

Valve má teď po sérii neherních (Greenlight, Big Picture, prodej softwaru na Steamu) aktivitách a updatech teoreticky trošku lehárko. Ve studiu se asi maká naplno, ale oznámeno toho moc není. Dota 2 může být v betě klidně ještě několik dlouhých měsíců, než se všechno pořádně odladí. Ale co dál? Bude jejich příští hra nějaké pokračování (takže konečně nevyhnutelně nějaká trojka...), nebo zbrusu nová značka?

Nejnovější články