Už i Microsoft oznamuje brzké navýšení cen nejočekávanějších titulů
zdroj: Bethesda

Už i Microsoft oznamuje brzké navýšení cen nejočekávanějších titulů

6. 12. 2022 10:40 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

S příchodem současné generace konzolí na trh se začalo hovořit o zdražování her pro koncové zákazníky, s čímž jako první přišlo vydavatelství Take-Two Interactive u titulu NBA 2K21. Další firmy jako Sony, Activision, EA, Square Enix či naposledy Ubisoft na sebe nenechaly dlouho čekat a rovněž přistoupily k navýšení cen některých svých her.

Z velkých hráčů se tento krok zdráhal udělat Microsoft, který se ale netajil tím, že současnou standardizovanou cenu nebude moct držet věčně. A teď už víme, kdy toto období skončí. Od příštího roku dojde ke zdražení her vyvíjených studii Microsoftu pro Xbox Series X|S.

Společnost potvrdila, že se vyšší cenovka bude týkat titulů Forza Motorsport, Starfield a Redfall. Všechny tyto hry budou nově stát 70 dolarů, kdy vám k přepočtu na naše koruny pravděpodobně nepostačí kalkulačka s aktuálním kurzem, protože do cen promlouvají také regionální nastavení.

Hry, které již dříve poskočily na 70 dolarů, u nás svou cenou atakují 2 tisíce korun odpovídající spíše 80 eurům, a přestože zatím neznáme českou cenu těchto her, není moc důvodů předpokládat, že by tomu v případě Microsoftu bylo jinak.

A jak firma tohle zdražení obhajuje? „Cena odráží obsah, šíři a technickou náročnost těchto titulů,“ prozradil mluvčí společnosti webu IGN. Zároveň ale připomněl, že i tyto hry vyjdou ve stejný den v předplatném Game Pass, takže pokud je nepotřebujete vlastnit navždy a stačí vám na jejich dohrání jeden nebo pár měsíců, můžete k nim pořád přijít poměrně levně.

Nejnovější články