Uniklá galerie naznačuje herní adaptaci Útěku z New Yorku
zdroj: imgur.com/victory456

Uniklá galerie naznačuje herní adaptaci Útěku z New Yorku

5. 3. 2024 15:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Na internetu se objevila série konceptů a screenshotů naznačujících, že by se mohla chystat hra na motivy filmu Útěk z New Yorku s Kurtem Russellem z roku 1981. Na existenci galerie upozornil server Insider Gaming. Více než třicítka obrázků představuje návrhy lokací a zachycuje atmosféru na Manhattanu proměněném vevězení, ale i protivníky a postavy, včetně protagonisty s Russellovou tváří.

Právě hlavní hrdina Carpenterova filmu a jeho pokračování Útěk z L.A., Snake Plissken, byl inspirací pro protagonistu série Metal Gear. Ačkoliv Kodžima tuto inspiraci posléze popřel, i kvůli hrozící žalobě, podobnost herního Snakea s tím filmovým je poměrně neoddiskutovatelná.

Vývoj herní adaptace Útěku z New Yorku má, či minimálně mělo mít na svědomí dánské studio Slipgate Ironworks, dříve Interceptor Entertainment. V minulosti vyvíjelo hlavně porty her třetích stran, letos ale vydalo vlastní retro střílečku Graven. Studio zároveň spadá pod vydavatelství Saber Interactive, které se v těchto dnech údajně osamostatňuje od mateřské skupiny Embracer.

Podle oficiálního webu Slipgate Ironworks momentálně pracují na novém projektu, ke spekulacím o Útěku z New Yorku se ale zatím nevyjádřili. Uniklé materiály naznačují, že půjde o střílečku, možná dokonce kooperativní.

Escape from New York zdroj: imgur.com/victory456   Escape from New York zdroj: imgur.com/victory456

Nad rámec obrázků o hře zatím nemáme žádné informace, natož oficiální. Jejich pravost a osud herní adaptace osmdesátkové klasiky tak může potvrdit jen čas.

Nejnovější články