Ubisoftu možná unikla hlavní postava chystaného Assassin's Creed z Japonska
zdroj: Ubisoft

Ubisoftu možná unikla hlavní postava chystaného Assassin's Creed z Japonska

23. 10. 2023 14:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Basimova avantýra ve středověkém Bagdádu v Assassin's Creed Mirage už skončila, můžeme směle vyhlížet, kam se spolek nájemných vrahů vypraví příště. Už teď víme, že nový díl s kódovým označením Red se bude odehrávat ve feudálním Japonsku, po čemž fanoušci už dlouho volali. Než se ale oficiálně a naplno dozvíme, jestli půjde jen o další reskin šablony, kterou nastolil Assassin's Creed Origins, můžeme pouze spekulovat a skládat puzzle z uniklých informací. 

A zrovna jednomu ze scenáristů se povedlo odhalit možnou podobu jedné z hratelných postav. Pierre Boudreau si na profesní sociální síti LinkedIn změnil pozadí profilu a ukázal artwork, na kterém Japonka v ikonické asasínské kápi třímá katanu. Obrázek už z profilu zmizel, ale, znáte to, jak jednou něco umístíte na internet...

Půjde o jedinou hratelnou postavu? Bude si možné vybrat, jestli budete hrát za muže, či ženu, ostatně tak, jak tomu je od Assassin's Creed Odyssey? To jsou otázky, na které zatím neumíme odpovědět, ale můžeme spekulovat, že podle držení katany, výstroje a pro sérii typického důrazu na plížení, si zahrajeme za nindžu, respektive šinobiho.

Ať už budeme hrát za kohokoliv, důležitá bude nakonec beztak herní náplň. Plně Ubisoftu důvěřuji, že Japonsko ztvární úchvatně a čarokrásně. Není důvod, aby pagody, malebné čtvrti se sakurami a bambusové lesy nebyly fascinující. Je podle mě ale nutné, aby recyklovaná formule Origins dostala nový boží vítr do plachet, protože jestli něco demonstrovala Valhalla, tak že pouze krásné prostředí dobrou hru nedělají.

Nejnovější články