Tvůrce Resident Evil se vrací s novou hrou The Evil Within
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Resident Evil se vrací s novou hrou The Evil Within

19. 4. 2013 14:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Shinji Mikami je obecně známý jako otec Resident Evilu a v poslední době se podílel například na Vanquish, nebo Shadows of the Damned. Dlouhá léta dělal u Capcomu a nedávno si založil vlastní studio Tango Gameworks. O svém novém projektu v minulosti mluvil pod kódovým označením Project Zwei a dnes konečně došlo k oficiálnímu odhalení. Jeho nová hra se bude jmenovat The Evil Within, půjde o survival horor a vyjde v příštím roce pro Xbox 360, PlayStation 3, PC a next gen konzole.

 

“Jsme neuvěřitelně hrdí, že můžeme oznámit The Evil Within. Můj tým a já tvrdě pracujeme na tom, abychom udělali novou značku a nabídli tak hráčům perfektní mix hororu a akce,” řekl Mikami, jak reportuje IGN. Mikami se o hře už v minulosti vyjadřoval jako o opravdovém survival hororu, ve kterém budou hráči čelit svému strachu a nakonec ho budou muset překonat.

Nakolik bude hra opravdu skutečný horor a nakolik to bude akce typu Resident Evil zatím neprozradil ani teaser, který bohužel ze hry samotné neukazuje ani jeden záběr. Jde pouze o hraný teaser a víceméně je to jen jakýsi slepenec divných hororových záběrů. Trailer od IGN najdete hned pod textem. Stejně tak mají i prvních pár obrázků, které najdete třeba tady.

Tango Gameworks před nějakou dobou koupil v říjnu 2010 Zenimax Media, majitel Bethesdy a je to právě Bethesda Softworks, která bude The Evil Within vydávat. Do svého nového studia najal Mikami spoustu bývalých vývojářů z Platinum Games (Vanquish, Bayonetta, MGR: Revengeance) a také z japonského studia Game Republic (Knights Contract). Nechybí ani několik tvůrců z Grasshoper Manufacture (Killer is Dead, Lollipop Chainsaw, Sine Mora, No More Heroes).

Nejnovější články