Trilogie Assassin's Creed Chronicles představí tři asasíny z tří různých zemí
zdroj: tisková zpráva

Trilogie Assassin's Creed Chronicles představí tři asasíny z tří různých zemí

1. 4. 2015 10:55 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ano, i tohle je cesta, kterou se značka Assassin's Creed může ubírat. Ačkoliv chápu, že Ubisoft chce své rodinné stříbro v podobě této značky zpeněžit, asi nejsem jediný příznivec série, který cítí, že hrát každý rok novou hru (loni dokonce dvě) se stejným obsahem začíná být poněkud zahlcující a stereotypní. Takže když máte značku, můžete ji použít i na jiné herní žánry – a právě takovým bude trilogie Assassin's Creed Chronicles, v jádru klasická plošinovka, která rozšiřuje toto universum a zároveň nabízí něco nového.

Její první díl byl oznámen už dříve. Stejně jako navazující epizody se jmenuje podle země, v níž se odehrává – Assassin's Creed Chronicles: China. Na Čínu navážou s odstupem času i Indie a Rusko, každá se svými vlastními asasíny. Cesta ale začne už 22. dubna v Číně, přičemž hlavní hrdinkou je Šao Ťün. Žačka Ezia Auditore se v roce 1526 vrací do Číny, kde se hroutí dynastie Ming a společně s ní i místní Bratrstvo. Šao je posledním přeživším členem a její návrat domů se nese ve znamení pomsty.

Assassin's Creed Chronicles: India vás zavede na zmíněný kontinent v roce 1926, do probíhajícího konfliktu mezi Sikhy a Východoindickou společností. Rovnováhu zákulisního boje rozvrátí příjezd templářského mistra, který sebou nese artefakt náležející Bratrstvu. Po jeho stopě se vydává Arbáz Mir a kromě získání artefaktu musí ochránit své přátele a milované.

ac_india zdroj: tisková zpráva

V třetím dílu Assassin's Creed Chronicles: Russia se vrací z komiksů známý Nikolaj Orelov, v Rusku zmítaném Říjnovou revolucí. Nikolaj už chce pověsit vraždění na hřebík, ale jeho poslední mise jej zavede do carského paláce, odkud má zpod rukou bolševiků ukrást artefakt, o který se asasíni a templáři přetahují (a tipuji, že to bude ten samý, který má získat Arbáz). Je ale svědkem popravy carských dětí a jediné co stihne, je zachránit princeznu Anastázii. Nyní musí před dotírajícími templáři prchat s artefaktem i princeznou.

Celá trilogie Assassin's Creed Chronicles bude samozřejmě sdílet stejné herní prvky. V základu půjde především o plížení, skrývání a likvidaci protivníků ze zálohy, přičemž tajně doufám v hratelnost podobnou Mark of the Ninja. Každý z asasínů bude mít vlastní unikátní zbraně, kupříklad Nikolaj v traileru ukazuje svou odstřelovačku, ale také zbraně na blízko a nějaké ty gadgety pro lepší průchod misí nepozorován a nebo alespoň nezraněn. K cíli zároveň nepovede jedna cesta, kromě vedlejších zkratek a alternativních stezek v rámci několikapatrových levelů narazíte i na nepovinné vedlejší úkoly, sběratelské předměty apod.

Na hře pracuje tým Climax Studios, mezi jejichž nejlepší hry patří Silent Hill: Origins a samozřejmě spolupracují s Ubisoft Montreal. Celá trilogie vyjde na PC, PS4 a Xbox One, přičemž čínské zahájení spatří světlo světa 22. dubna.

zdroj: Archiv

Nejnovější články