The Man Came Around vypráví o zoufalých uprchlících z fašistického státu
zdroj: tisková zpráva

The Man Came Around vypráví o zoufalých uprchlících z fašistického státu

12. 4. 2017 18:55 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Occida, jedna z nejmocnějších zemí na planetě, je v troskách. Demokracie selhala, ulice jsou plné protestujících, elita posouvá státní zřízení čím dál tím blíže diktatuře. Ale místo politiků vládne jedině chaos. Pětice lidí se rozhodla, že už toho má dost a že jedinou přijatelnou možností je útěk přes severní hranici. Ta se bohužel nachází v zasněžených horách prolezlých policií a armádou, která nechce nechat nikoho uprchnout. Skupina tak bude trpět. Šílet. Umírat. To všechno v RPG The Man Came Around, které včera spustilo kampaň na Kickstarteru.

The Man Came Around si leckteré mechaniky vypůjčuje ze survival žánru. Musíte zajistit, aby vaše pětice statečných měla dostatek energie, tepla či jídla a aby nepodlehla nevyhnutelným zraněním. Hra je strukturálně vystavěná jako série dilemat. Často nebudete mít dost zásob pro všechny členy party, zvlášť když někdo bude nějakým způsobem indisponovaný, a jedinou volbou bude jednoho z nich opustit. Smrt je tu permanentní, takže je možné, že přes hranice unikne pět lidí, jediný samotář, nebo třeba vůbec nikdo.

zdroj: Archiv

Svou roli zde hrají i morální volby. Budete ubližovat cizím lidem a brát si od nich, co potřebujete? Zkusíte uplatit skupinu policistů? Nebo si skrz ně prosekáte krvavou cestu? To všechno určí, jak příběh nakonec dopadne, a velkým lákadlem má být možnost opětovného dohrání s diametrálně odlišným výsledkem. Ovšem jedna věc je jistá – to, co je správné z morálního hlediska, podobně jako ve skutečném světě vůbec nemusí být tím, co vás udrží naživu.

Situace je dále komplikována tím, že každý člen vaší pětice je jiný. Všichni mají různé schopnosti i slabiny, ale také unikátní povahu. Vaším cílem je udržet skupinu nejen naživu, ale i při smyslech. Pokud vaše postavy přemůže pocit viny či paniky, celá výprava může hodně rychle ztroskotat. Tím pádem musíte hledat i zábavu, jejíž pomocí odvedete myšlenky hrdinů pryč od faktu, že se nacházejí v mrazivé divočině s mizivou šancí na přežití, a že i kdyby se jim podařilo utéct, jejich staré životy jsou nenávratně pryč.

zdroj: Archiv

The Man Came Around, respektive jeho belgický autor Thierry, žádá o vcelku skromných 10 tisíc euro. Vzhledem k tomu, že v době psaní článku má na kontě už téměř 4 tisíce, to s projektem vypadá velice nadějně. Možná pomohl i fakt, že na itch.io si můžete zdarma stáhnout a vyzkoušet hratelné demo, díky němuž si uděláte lepší představu o tom, co že to na vás studio Pipette Inc. příští rok vlastně chystá.

Nejnovější články