Stříkání falešné krve do obličeje je dalším milníkem v hraní Dark Souls III
zdroj: From Software

Stříkání falešné krve do obličeje je dalším milníkem v hraní Dark Souls III

14. 10. 2020 13:45 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Ačkoli je hráčská obec obecně dost konzervativní, najdou se mezi námi tací, kteří kašlou na konvence a svůj herní zážitek ozvláštňují naprosto bizarními kousky. Zejména série Dark Souls dokázala v řadě jedinců vybičovat choutky k překonávání nastolených pořádků a dohrávat náročná RPG tu na bubínkách, tu na banánech (případně, považte, na klávesnici a myši).

Málokdy se ale do světla dění dostanou tělní tekutiny (tedy vyjma potu a slz). To se rozhodl napravit youtuber s přezdívkou Big Secret. Průchod Dark Souls III si ozvláštnil nevšední kratochvílí: Vyrobil přístroj, který na něj při hraní cáká umělou krev.

Originální zařízení má dva režimy. V tom prvním nebožáka lepkavá tekutina ohodí v případě, že zemře. V tom druhém, o poznání více hardcore módu pak hráč schytá spršku při každém zranění.

Na výsledek tvůrcovy vynalézavosti se můžete sami podívat v přiloženém videu, už průchod první ostrou oblastí nadělá z jeho bělostného trička změť kukuřičného syrupu a potravinářského barviva. Video bohužel neobsahuje libůstky jako utkání s Bezejmenným králem nebo DLC radovánky se sestrou Friede.

Už v minulosti se Big Secret zabýval podobnými vynálezy a například vytvořil i přístroj, který ho bombardoval projektily pro NERF pistole při hraní multiplayerové akce Valorant. Co se skutečné krve týče, můžeme připomenout diskutabilní projekt Blood Sport, který se před lety objevil na Kickstarteru. V rámci hraní jste byli napojeni na přístroj pro odebírání krve, a pokud došlo k virtuálnímu zranění, odebralo vám zařízení určité množství životodárné tekutiny.

Ačkoli se tvůrci zaklínali dobrým úmyslem „přidat do dárcovství krve špetku zábavy“, je asi nakonec dobře, že byl projekt pro jistotu crowdfundingovou platformou zrušen.

Nejnovější články