Střelené RPG West of Loathing příští měsíc ukáže rozlehlý divoký západ
zdroj: tisková zpráva

Střelené RPG West of Loathing příští měsíc ukáže rozlehlý divoký západ

9. 7. 2017 12:47 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Možná si ještě někdo vzpomenete na zhruba před rokem oznámené nevšední RPG West of Loathing, které mělo původně vyjít začátkem letošního roku. Je vám asi jasné, že tento „slib“ vývojáři z Asymmetric úplně nedodrželi. Hra nakonec vyjde příští měsíc a nabídne opravdu, ale opravdu šílené prostředí divokého západu.

Studio Asymmetric je známé především svým webovým MMORPG The Kindom of Loathing, ze kterého si westernovka West of Loathing nebere jen druhou půlku názvu, ale také podobný grafický styl a nevšední humorné pojetí. The Kingdom of Loathing je po 14 letech stále funkční a zcela zdarma. V době psaní této novinky hru v jednu chvíli hrálo na 300 hráčů, což je opravdu slušný výkon.

U West of Loathing se pravděpodobně zastavíte hned při prvním pohledu. Hra totiž vypadá, jako by ji tvůrci kreslili v malování (a kdo ví, zda to tak opravdu není). Takový styl samozřejmě nezaujme každého, ale v tomto případě jde ruku v ruce s opravdu humornými dialogy, na kterých hra staví.

zdroj: Archiv

West of Loathing je totiž plnohodnotné RPG s otevřeným 2D světem, který je vám plně k dispozici. Sami tvůrci své dítko odvážně přirovnávají k The Elder Scrolls V: Skyrim, s tím rozdílem, že zde jsou navíc obrovské klobouky a fazole v plechovce. Video výše během 37 vteřin shrnuje 23 minut prologu hry a následně odhaluje kus mapy, který ukazuje opravdu obsáhlý svět.

Do praštěného světa plného podivuhodných individuí se vrhnete v roli bouchače krav, olejovače hadů nebo metače fazolí (zdejší povolání). Plněním nepravděpodobných úkolů a mydlením roztodivných nepřátel v tahových soubojích si postupně vylepšujete vlastnosti své postavy, sbíráte na 50 různých klobouků, chodíte do saloonu otupit smysly whiskou nebo opíjíte koně.

West of Loathing zkrátka není jen další tuctovka a snad nabídne královskou zábavu. Pravda se odhalí již příští měsíc na PC (Steam), Macu a Linuxu.

Nejnovější články