zdroj: Capcom

Street Fighter 6 ukazuje masivní kampaň v otevřeném světě

21. 4. 2023 12:47 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Letošní rok bude pro fanoušky bojovek nadmíru plodný. Chystá se totiž Tekken 8, ke kterému jste si už od Pavla mohli přečíst exkluzivní dojmy z hraní. Dále by podle některých indicií měl vyjít také král brutálních fatalit Mortal Kombat 12. A v neposlední řadě se za pár týdnu chystá na obrazovky zaútočit kultovní Street Fighter 6. Ukázku toho nejlepšího, co bojovka od Capcomu přinese, můžete zhlédnout výše.

A že těch změn nebude zrovna málo. Začněme u mamutí World Tour, kampaně pro jednoho hráče. Zapomeňte, že byste byli odbyti nějakou sbírkou posloupných soubojů, závěrečným filmečkem a hotovo, kampaň dohrána. Street Fighter 6 nabídne několik polootevřených lokací i vašeho vlastního přizpůsobitelného avatara, kterého navíc můžete levelovat, oblékat, učit novým schopnostem, speciálním útokům a plnit s ním rozličné úkoly.

Žijící svět vám umožní plynule nabančit kolemjdoucím, zatímco dynamickou arénu zaplňují zvědavci, kteří fandí a pokřikují. Street Fighter 6 přenáší bitky doslova do ulic. Nechybí minihry, objevování skrytých collectibles ani speciální útoky, které vás po sérii výzev naučí postavy z obrovské soupisky etablovaných zápasníků série. Těch bude v den vydání k dispozici celkem 18. Svého vyfintěného a vražedného avatara pak můžete otestovat i v online soubojích proti jiným hráčům.

Skvělou novinkou je také zpřístupnění Street Fighter 6 širšímu publiku. Pokud jste do série nikdy nepronikli kvůli strmé křivce obtížnosti a ovládáním, které vyžadovalo téměř hypermobilní prsty chirurga, nezoufejte. Harcovníci sice mohou hrát s tradičním ovládacím schématem, ale na moderní hráče čeká zbrusu nové rozložení prvků, které umožní provádět speciální údery a komba stisknutím jednoho tlačítka.

Street Fighter 6 Control Scheme zdroj: Foto: Capcom

Nepůjde přitom o nějaký easy mód, kde stisknutím pár útočných tlačítek vymlátíte i ze zkušeného soupeře duši. Spíše umožní vyrovnání podmínek pro to, aby se i nováčci cítili kompetitivní proti ostříleným hráčům.

Ostatně si můžete hru na PlayStationu 4 a 5 rovnou vyzkoušet. K mání je totiž demoverze, která obsahuje část tutoriálu, trénink s Lukem a Ryiu a ochutnávku singleplayerové kampaně ve World Tour, včetně trochu toho experimentování s vytvářením postavy. Avatara pak budete moct přenést i do plné hry. Hráči na PC a konzolích Xbox Series se dema dočkají o týden později, 26. dubna.

Street Fighter 6 sice ještě ani nevyšel, ale Capcom už ukazuje DLC postavy, které do hry přibudou. Blízkovýchodní technokrat Rashid obohatí soupisku v létě, premiéru v sérii si odbude A.K.I., a to na podzim, boxer Ed natluče protivníkům zkraje roku 2024 a za ďábelského válečníka Akumu si můžete zahrát příští jaro.

Street Fighter 6 vychází 2. června na PC, Xbox Series X/S a PlayStation 4 i 5.

Nejnovější články