Strategie Humankind dostane své první placené DLC už příští týden

13. 1. 2022 8:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

První placené DLC pro povedenou strategii Humankind je už skoro tady. Nese název Cultures of Africa, a je tak nad slunce jasné, kolem čeho se bude přídavek točit. Vedle šesti nových kultur přidá DLC do hry i nové divy, nezávislé národy a navrch ještě příběhové události.

Nové kultury jsou, alespoň na první pohled, sympaticky vybalancované tak, že byste mohli odehrát celou jednu hru snad jen za ně. V první éře vám totiž mohou přijít vhod Bantuové soustředící se především na expanzi. Pokud tedy na začátku rádi zabíráte co nejrychleji co nejvíc prostoru, víte, po kom sáhnout.

zdroj: Amplitude Studios

V druhé éře vás pak mohou oslovit pro změnu Garamanti. Jejich silnou stránkou je totiž zemědělství, a tak pokud se například právě díky expanzi z první éry ocitnete uprostřed vyprahlého území, vyberete si tyhle farmáře a budete mít snazší život.

Ve třetí éře vám zase mohou pomoct kupečtí Svahilové, obzvláště pokud se tou dobou rozrostete na pobřeží. Ale zase zpátky k zemědělství, respektive do čtvrté éry, kterou se můžete pokusit ovládnout pomocí Masajů. Díky nim vám bude ekonomický růst říkat pane (nebo paní).

Pokud budete touhle dobou už trochu znavení vším tím expandováním, obchodováním a zemědělstvím, můžete zkusit Etiopany. Ti jsou v páté éře vojensky zaměřeným národem, tudíž jsou ideální nejen na válečný, ale svým způsobem i vědecký styl hraní.

zdroj: Amplitude Studios

Nakonec tu máme šestou éru a Nigerijce, díky nimž můžete zase lehce navýšit zásoby ropy a zároveň i počet pracovníků v zemědělství.

Vedle šesti nových kultur rozšiřuje Cultures of Africa původní hru i o počet divů, konkrétně jde o Kilimandžáro, Viktoriiny vodopády, Zuma Rock, jezero Natron a Velkou mešitu v Djenné. Do toho si připočtěte ještě sedm nových nezávislých národů a patnáct nových příběhových událostí a vychází vám z toho docela solidní přídavek.

Na druhou stranu nemůžeme od Cultures of Africa čekat takový obsahový nášup, jaký dostává třeba konkurenční Civilizace v podobě Rise and Fall či Gathering Storm. Zatímco tam jde o regulérní velké datadisky, tady máme čest opravdu jen s DLC. Tomu odpovídá také cena, kterou tvůrci z Amplitude, nebo spíše vydavatel SEGA, stanovili na sympatických 9 eur. A datum vydání? Velice brzy, už 20. ledna.

Nejnovější články