Strategický Pendragon o králi Artušovi vyjde ještě tento měsíc

2. 9. 2020 11:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Nejnovější příběhová strategie od tvůrců 80 Days a Heaven’s Vault, studia Inkle, vás zavede do roku 673, kdy je Kamelot na pokraji zániku. Zrada sira Modreda v Pendragonu zasela mezi rytíře kulatého stolu semínka sváru a na vás je, abyste udatné reky v Británii našli a spolu s dalšími hrdiny i sedláky sestavili armádu chrabrých, kteří králi Artušovi pomohou ve finální bitvě.

Tvůrci slibují příběhově bohaté dobrodružství plné lásky, podezření, msty, obětí a také vražd. Vyprávění ale tentokrát bude pevně propletené s taktickým tahovým soubojovým systémem, kde se musíte postavit banditům, divokým zvířatům i rytířům, kteří se přidali na zlou stranu.

Stejně jako v případě Heaven’s Vault vás ale čekají příběhové volby a na začátku si také musíte zvolit svého hrdinu či hrdinku, které vaše možnosti výběru ovlivní. Královnu Ginevru pronásledují její chyby z minulosti, Morgana le Fay má zase více příležitostí svou družinu zradit.

V rámci svého průchodu hrou tak možná získáte odpovědi na otázky, kterými studio Inkle předestírá děj: Dojde ke znovushledání sira Lancelota s královnou Ginevrou – a bude to shledání příjemné či plné zášti? Odpustí někdy sir Kay siru Gawainovi, že se přidal na stranu sira Mordreda? Může skupina věřit Morganě? Kde je Merlin? Kdo je pohřbený místo Mordreda? Kdo je tajemný lučištník, a kde je vůbec bájný Excalibur?!

Bitva o Kamelot započne 22. září, kdy Pendragon vychází exkluzivně pro PC, a to na Steamu a na GOGu.

Nejnovější články