Spousta volantů si nerozumí s Forzou Horizon 5. Na nápravě se již pracuje
zdroj: Playground Games

Spousta volantů si nerozumí s Forzou Horizon 5. Na nápravě se již pracuje

9. 11. 2021 15:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Když jsem horlivě testoval novou Forzu Horizon 5, nemohl jsem se dočkat, až se po Mexiku proženu s pomocí volantu T248 od Thrustmasteru, který jsem nedávno recenzoval. Jenže něco takového mi nebylo umožněno, jak ostatně upozorňuji v recenzi samotné hry.

Jak se ukázalo, problém nebyl na mé straně, ale na straně hry, která si s volantem překvapivě nerozumí. A nejen s tímto konkrétním modelem, ale i dalšími od tohoto výrobce, přičemž potíže hlásí i další značky jako Logitech a Fanatec.

Hláška o odpojeném ovladači, která vám zcela znemožní hru ovládat volantem, se potvrzeně objevuje u volantů T248, T-GT a TS-XW od Thrustmasteru, zatímco modely T150, TMX, T300, TX a TS-PC sice fungují, neodpojují se, ale zato u nich nemusí fungovat tolik důležitý Force Feedback.

Podle oficiálních známých problémů na fóru Forzy přichází o Force Feedback i Logitech G920, zatímco model G923 rovněž vyhazuje hlášku o odpojení ovladače a je prakticky nepoužitelný. Volanty od Fanatecu zase způsobují pády hry.

Co se Xboxu týče, Thrustmaster nehlásí žádné problémy v případě svých volantů, ale sekvenční řadící páky a ruční brzdy TSSH hra bohužel nerozpozná. Podle našich informací pracují vývojáři na nápravě tohoto plošného selhání, přičemž opravný patch, který by vám měl umožnit hraní nové Forzy Horizon 5 na vybraném volantu, dorazí do konce listopadu.

Nejnovější články