Soulslike Octopath Traveler? Majitel FromSoftware koupil tvůrce nádherného JRPG
zdroj: Square Enix

Soulslike Octopath Traveler? Majitel FromSoftware koupil tvůrce nádherného JRPG

11. 2. 2024 11:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Společnost Kadokawa Corporation, vlastník vývojáře Elden Ring, FromSoftware, koupila studio Acquire, odpovědné za dva díly krásného JRPG Octopath Traveler. Akvizice posiluje cíl Kadokawy vytvořit nové i původní herní série, nikoliv jen jet neustále ve stejných kolejích neustále se opakujících se značek. Novou značkou je pro firmu Elden Ring a ten, jak víme, byl extrémně úspěšný. A s jídlem roste chuť.

Akvizice, oznámená jako součást finanční zprávy Kadokawa, byla za nezveřejněnou částku, a tak o hodnotě příhodně pojmenovaného studia Acquire (získat) můžeme leda tak spekulovat. Kromě posílení tvorby vlastních značek očekává Kadokawa i blíže nespecifikovaný rozvoj širší mediální strategie.

Jestli tak budou tvůrci výborného RPG Octopath Traveler pracovat rovnou na své vlastní nové značce, nebo se nejdřív vrhnou třeba na nějaký spin-off Elden Ringu, se tak teprve uvidí.

Studio Acquire, založené v roce 1994, je v poslední době známé především dvojicí skvělých a nádherných JRPG Octopath Traveler. Působilo také jako námezdní studio a už dříve spolupracovalo s FromSoftware na Tenchu 4. Kadokawa uvedla, že tento předchozí vztah měl na akvizici studia vliv.

Nová skupina Kadokawa nyní zahrnuje herní studia jako FromSoftware, Acquire a Spike Chunsoft. Sledovat budoucnost značek jako Elden Ring a vůbec další produkce FromSoftware, tak bude jistě zajímavé.

Nejnovější články