Sony ruší zrušení PlayStation Store na PS3 a PS Vita
zdroj: Foto: IGN

Sony ruší zrušení PlayStation Store na PS3 a PS Vita

20. 4. 2021 10:22 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

23. března se objevil nemilý drb o chystaném uzavření digitálního obchodu PlayStation Store na platformách PlayStation 3, PS Vita a PSP. Samo Sony tuto informaci o týden později potvrdilo, a zažehlo tak vášnivou diskuzi.

Tento krok se logicky nezamlouval majitelům konzolí, kteří by tak přišli o možnost kupovat další hry v digitální podobě (o nic již zakoupeného by naštěstí nepřišli), ale byli jím zaskočení i vývojáři, kteří dodnes konzole podporují a počítají ve svých prodejích s tamějšími základnami hráčů.

A proto obrátka. „Je zjevné, že jsme učinili špatné rozhodnutí,“ říká president Sony Interactive Entertainment Jim Ryan na blogu PlayStationu. „Mohu tedy dnes s radostí oznámit, že budeme i nadále udržovat v chodu PlayStation Store na platformách PS3 a PS Vita.“

Chybí vám v jeho ujištění platforma PSP? To proto, že v jejím případě se nic nemění. Její komunita zřejmě nebyla až tak hlasitá a komerční funkce tohoto zařízení se skutečně vypnou v původním plánovaném datu 2. července letošního roku.

Ryan ještě udává důvody, které Sony vedly k původnímu záměru ukončení podpory obchodů: „Rozhodnutí se zrodilo z mnoha faktorů včetně úskalí spojeného s komerční podporou takto starých zařízení a možnosti přesměrovat naše zdroje na novější zařízení, na kterých hraje většina našich hráčů.“

Jim Ryan tím v podstatě říká, že dalším provozováním těchto obchodů se ubírají zdroje, které by jinak byly použity na rozšiřování a vylepšování nejaktuálnějších a nejpoužívanějších systémů. Snad nebudeme za uchování dávné minulosti pykat v přítomnosti a budoucnosti.

Nejnovější články