Smrt starého obchodu. PS Store pro PS3, PSP a Vitu má letos v létě skončit
zdroj: Sony

Smrt starého obchodu. PS Store pro PS3, PSP a Vitu má letos v létě skončit

23. 3. 2021 11:28 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Jó, staré dobré XMB menu na PS3. Vzpomínáte? Charakteristický zvuk ladění orchestru při spuštění konzole, typické cvakání při volbě jednotlivých ikon, ladně plynoucí tvary na pozadí. A samozřejmě naprosto příšerný PlayStation Store, pomalý, nepřehledný raný příslib digitální distribuce na konzolích, která se měla naplno rozjet až o generaci později.

Pokud na časy, kdy jste v křížovém menu PS3 či PSP najeli na položku Game a sjeli o pár pozic níže na ikonku modré nákupní tašky vzpomínáte s láskou, vězte, že vzpomínky jsou to jediné, co vám už brzo zbyde. A totéž platí i pro stejnou ikonu v kulatém žetonu rozhraní PlayStation Vita. Sony se totiž na všech zmíněných platformách chystá PlayStation Store uzavřít.

Store na PS3 a PSP má skončit 2. července, na Vitě pak 27. srpna. Od těchto dat tedy nebude možné nadále nakupovat hry pro PlayStation 3, PSP a Vitu digitálně, ale pouze jako fyzické kopie.

Se zprávou přišel magazín The Gamer, který uvádí vlastní důvěryhodné zdroje. Na oficiální vyjádření Sony stále čekáme, prozatím tedy můžete tuto informaci brát s mírnou rezervou. Ovšem s ohledem na uvedení nového PS Store, kde už hry pro zmíněné platformy nefigurují, dává ukončení jejich podpory smysl. Zároveň je podstatné zodpovědět otázku, zda budou mít hráči i po uzavření PS Store přístup k dříve zakoupenému obsahu, jako jsou hry či DLC.

Nejnovější články