Skaveni se chystají na konzole, v říjnu zde vyjde Warhammer: The End Times – Vermintide
zdroj: Vlastní foto autora

Skaveni se chystají na konzole, v říjnu zde vyjde Warhammer: The End Times – Vermintide

27. 7. 2016 17:29 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Dlouho před vydáním kooperativní akce Warhammer: The End Times – Vermintide na PC vývojáři ze studia Fatshark oznámili, že hra se chystá i na konzole, přesněji Xbox One a PlayStation 4. Popravdě řečeno ale málokdo tušil, že se bude na konzolovou verzi čekat tak dlouho. Na PC vyšla Vermintide 23. října 2015 a na konzolích se tak stane prakticky o rok později – 4. října 2016.

To, co může vyčkávající konzolové hráče uchlácholit je fakt, že Vermintide není žánr, který by snad zestárnul a především jejich verze hry bude v základu obsahovat veškerá DLC, která vyšla na PC, samozřejmě zdarma. Jde tak především o dvě placená rozšíření: Schluesselschloss, kde hraje prim mód Last Stand a Drachenfels s novými mapami a misemi.

Nicméně, i s ročním zpožděním se na Vermintide vyplatí čekat. Fatsharku se podařilo skvěle vystihnout temnou atmosféru Warhammeru, k níž přidali správnou porci černého humoru a především vytvořili zábavnou a návykovou hru. Atraktivita tkví především v povedené kooperaci, kdy se kvarteto hráčů, každý v roli jiného hrdiny, pouští do opakovaného plnění misí, které spočívají především v zabíjení velkého množství skavenů.

K dispozici bude pětice hrdinů – trpasličí hraničář, mágyně, elfí lučištnice, lovec čarodějnic a voják. Každý má jinou výbavu a schopnosti a tak je hraní za každého z nich unikátní. Víc si o hře můžete přečíst v recenzi Honzy Slavíka.

Jsem zvědavý, jak bude vypadat převedení solidního, byť primárně akčního, soubojového systému pro potřeby gamepadu. V tom asi spočívá hlavní výzva tvůrců – udělat i na gamepadu souboje stejně plynulé a intuitivní a snadné na ovládání ať už mlátíte obouručním mečem, střílíte lukem a nebo metáte kouzla.

zdroj: Archiv

Nejnovější články