Šéf vývoje třetího Zaklínače zakládá nové studio a chystá temné fantasy RPG v Unreal Enginu 5
zdroj: Rebel Wolves

Šéf vývoje třetího Zaklínače zakládá nové studio a chystá temné fantasy RPG v Unreal Enginu 5

16. 2. 2022 16:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Konrad Tomaszkiewicz se během 17 let ve studiu CD Projekt RED postupně propracoval z juniorské pozice testera přes herního designéra až na šéfa vývoje hry Zaklínač 3: Divoký hon, přičemž menší, ale rozhodně ne nemalou roli zastával i v případě Cyberpunku 2077. Ve firmě skončil loni v květnu poté, co byl obviněn z šikany na pracovišti, která se ale neprokázala.

Nyní odhaluje, na čem poslední měsíce pracoval. Spolu s některými kolegy z CD Projektu zakládá nové studio Rebel Wolves, které má být postavené na týmové spolupráci, otevřenosti a férovosti pracovního prostředí.

Rebel Wolves zdroj: Rebel Wolves

Rovnou i nastiňuje, co bude prvním projektem studia. Půjde o příběhové AAA fantasy RPG, které má být temné, epické a vyvedené v Unreal Enginu 5. Zároveň má jít o první titul plánované ságy, takže ambice do začátku opravdu nechybí. Ostatně jedním ze dvou bodů jejich mise má být revoluce v žánru RPG, ale takovými výroky se dneska ohání kde kdo a výsledek tomu leckdy neodpovídá.

Je ale pravda, že vývojáři se zkušenostmi ze Zaklínače, Cyberpunku a Thronebreakeru nemají špatné předpoklady k vytvoření něčeho, co v houšti her úplně nezapadne. Na detaily o hře a datu vydání je nepřekvapivě ještě brzy a musíme si tak vystačit s jediným artworkem.

Nejnovější články