S novým datadiskem vytáhli na bojiště Total War: Warhammer lesní elfové
zdroj: Vlastní foto autora

S novým datadiskem vytáhli na bojiště Total War: Warhammer lesní elfové

18. 11. 2016 11:20 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Po oznámené Bretonii, která bude hratelná i v kampani konečně přišla řada i na rasu, která v Total War: Warhammer absentovala skoro tak, jako Skaveni. Asrai, lesní elfové, hráčům stolní předlohy známí jako Wood Elves „zastav se už na chvíli, ať tě můžu zmlátit“ se do videoherního světa vrhnou se vší pompou ve specializované kampani, která bude mít, podobně jako ostatní rasy, výrazná specifika a vy se k ní dostanete s DLC Realm of the Wood Elves 8. prosince.

Pro Asrai je klíčový les Athel Loren, kde mají své hlavní osady a především unikátní pětiúrovňovou „budovu“ Velký dub věků, jejíž vylepšování nejen, že přináší benefity, ale také vás posunuje v kampani až k obrovité válce mezi vámi a stupňujícími se nájezdy armád Beastmenů warlorda Morghura. Nakonec plně upgradovaný dub spustí obléhání Athel Loren, což je obrovitý střet rozdělení do několika fází v podobě bitev, kde přežije jen ten nejrychlejší a nejzáludnější elf.

Budete samozřejmě moci i dobývat cizí území, ale zde půjde postavit jen funkčností omezené předsunuté výspy, ne plnohodnotná města. Kromě zlata budou mít elfové i novou surovinu – jantar. Jeho množství je ale omezené a získáte jej za splnění speciálních úkolů, dobývání cizích měst a zakládání výsep. Pak jej ale využijete jako platidlo za speciální jednotky, odemykání unikátních technologií a na vylepšování vašeho Velkého dubu.

zdroj: Archiv

Jako u ostatních ras, i zde budou k dispozici dva velitelé. V traileru se předvedl polobůh Orion a jako alternativa k němu bude prastarý Treeman Durthu. Jak byste čekali, Orion se specializuje na armády elfů a musí připlácet jantar za jednotky lesních duchů a obecně stvoření bez špičatých uší a Durthu se naopak vyžívá v tom, když má armádu složenou spíše ze zvířat a duchů a za elfy si připlatí jantar.

Podobně jako ve stolní předloze jsou Asrai vynikající lučištníci a mají hodně jednotek, které dokáží efektivně zaútočit, ale moc nevydrží. Jejich seznam najdete na stránkách DLC na Steamu, kde jsou popsaní i jednotliví lordi a hrdinové. Realm of the Wood Elves vás vyjde na 17,5 eura, což není málo za DLC, ale zrovna v tomhle případě to vypadá, že obsahu bude víc, než dost. Navíc, specifický styl hraní, kdy budete muset s elfy hodně manévrovat a spíš používat taktiku „udeř a uteč“ by měl představovat v Total War: Warhammer opět trochu jiný přístup k vedení bitev.

Nejnovější články