S Diablem IV ani Overwatch 2 letos nepočítejte
zdroj: tisková zpráva

S Diablem IV ani Overwatch 2 letos nepočítejte

5. 2. 2021 12:54 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Za několik týdnů tady máme BlizzConline, což je online verze tradičního setkání fanoušků her od Blizzardu provázeného hromadou šťavnatých oznámení. Dle toho byste mohli očekávat, že se dozvíte datum vydání některých očekávaných pecek – nebo alespoň přibližný odhad.

A tyhle odhady ještě před samotným BlizzConlinem nejsou příliš příznivé. Podle tweetu herního moderátora Geoffa Keighleyho během hovoru s investory Activision Blizzard oznámil, že v roce 2021 nevyjde ani Overwatch 2, ani Diablo IV. U druhého jmenovaného to není kdovíjak šokující informace, ale s pokračováním týmové MOBA asi většina hráčů počítala dříve než příští rok.

První videa z Diabla IV vypadají skvěle, ale tvůrci byli zatím s jakýmikoliv upřesněními data vydání velmi opatrní a nezmínili v jeho případě ani své pověstné slůvko „soon“, které v blizzardím čase může znamenat cokoliv od několika týdnů po pár let.

Na letošní rok Blizzard připravuje mobilní verzi, Diablo Immortal, která měla původně vyjít už loni a při svém oznámení se setkala s velkou nelibostí hráčů. Ti totiž tehdy čekali právě oznámení plnohodnotného pokračování. O něco později se ho dočkali – jen těžko říct, za kolik let vlastně vyjde.

Overwatch 2 také nesklidil žádné velké ovace, protože kvůli úzké provázanosti s jedničkou, kterou Blizzard od začátku zdůrazňuje, působil spíš jako obsáhlejší datadisk. Na předloňském BlizzConu nicméně jeho kooperační, příběhovější mise i nový PvP mód působily velmi hotovým dojmem, takže těžko říct, jestli se při vývoji něco zvrtlo, případně co to bylo.

Dá se předpokládat, že některé odpovědi na otázky nejen ohledně Overwatch 2 a Diabla IV nám Blizzard zprostředkuje už za dva týdny. BlizzConline se koná čistě online v pátek a sobotu 19.-20. února.

Nejnovější články