zdroj: THQ Nordic

RPG Elex od tvůrců Gothicu bude pokračovat druhým dílem

15. 6. 2021 12:02 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Poslední hra od legendárního studia Piranha Bytes, které má na triku série Gothic a Risen, vyšla před víc než třemi lety. Šlo o podivný mix sci-fi a fantasy v RPG Elex, který mnozí adorovali a jiní nechápali, co na něm ostatní vidí. Ale zřejmě se prodával dobře, když dostaneme pokračování.

Vydavatel THQ Nordic právě oznámil Elex II, takže Piranha Bytes možná budou pokračovat ve své tradici tří dílů na sérii a dost. Ale nepředbíhejme, ještě jsme ani nedostali tu dvojku. Co od pokračování můžeme čekat? Zatím to vypadá, že více téhož.

Vrátíme se na planetu Magalan, kterou kdysi dávno zasáhl meteorit plný suroviny elex, jejíž použití rozvrátilo společnost. Elex umí napájet mechanické stroje a pohánět zbraně, ale stejně tak vyvolává magii a dodává sílu svým konzumentům. Každá z frakcí ho chtěla využít k něčemu jinému a uprostřed toho všeho jste byli vy, bojovník Jax, který se snažil zahojit nesváry a porazit společného nepřítele.

Elex II na jedničku naváže o pár let později, kdy Magalan žije v míru, jednotlivé frakce prosperují a radují se ze života. Ale protože takové zasazení by z herního hlediska asi nebylo moc zábavné, blíží se nové hrozba, která opět přiměje Jaxe jednat. Znovu se vydá k jednotlivým frakcím a pokusí se je přesvědčit, aby spojily síly a bojovaly se společným nepřítelem. A aby toho nebylo málo, Jax se snaží najít svého ztraceného syna Dexe.

Opět počítejte s všudypřítomným jetpackem a budete se moct ohánět chladnými zbraněmi i nejrůznějšími futuristickými puškami. Vlastně to celé zní i vypadá jako jakýsi update první hry, ale třeba si jen tvůrci ta největší překvápka nechávají na později.

Elex II se nám ostatně ještě neukázal v běhu. Místo záběrů z hraní jsme dostali pořádně naštvaný filmeček zachycující docela velkou bitvu, kde se to prvky sci-fi a fantasy jen hemží. Tak snad se přímo ve hře něčeho podobného sami zúčastníme.

Elex II by měl vyjít ještě letos na počítačích, PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu One a Xboxu Series X/S.

Nejnovější články