zdroj: Electronic Arts

Remake Dead Space konečně ukazuje záběry z hraní

5. 10. 2022 10:50 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Na přelomu letošního a příštího roku si to rozdají dva vesmírné survival horory, které spolu mají společnou nejen osobnost duchovního otce Glena Schofielda, ale i spoustu dalších drobností, uživatelským rozhraním počínaje a celkovou estetikou konče. Jenže zatímco The Callisto Protocol, tedy Schofieldova novinka ve studiu Striking Distance, se už dlouho neostýchá prozrazovat detaily a ukazovat záběry z hraní, remake Dead Space si EA až dosud podstatně víc drželi u těla.

Včera ale konečně došlo k vydání traileru (viz výše), který se neomezuje jen na CGI animace, ale ukazuje především skutečné záběry z hraní. Pokud máte prekérní situaci Isaaca Clarka na těžební lodi Ishimura ještě v živé paměti, případně pokud sledujete náš (stále nedokončený) LongPlay, určitě ve videu rozpoznáte většinu ikonických scén, které ovšem výrazně prokoukly.

Nekromorfové jsou nyní konečně náležitě detailní, stejně jako násilí, které můžete na jejich bizarních tělech páchat. Notné grafické vylepšení nicméně nemá být tím jediným, proč byste podle EA měli remaku Dead Space věnovat pozornost. Nová verze je dle slov vývojářů ze studia Motive kompletním přepracováním, které nabídne třeba i nové úkoly pro vedlejší postavy, které při původním vydání v roce 2008 nedostaly dostatečný prostor.

Díky síle SSD navíc ze hry zcela vymizí nahrávací časy a po vzoru posledního God of War budeme Isaacovy patálie sledovat v jednom dlouhém nepřerušovaném záběru. Jak to celé dopadne, se dozvíme 27. ledna příštího roku, a to na PC a současné generaci konzolí.

Nejnovější články