Red Dead Redemption se vrací. Ještě v srpnu si zahrajete na Switchi a PlayStationu
zdroj: Rockstar

Red Dead Redemption se vrací. Ještě v srpnu si zahrajete na Switchi a PlayStationu

7. 8. 2023 16:29 | Novinky | autor: Pavel Makal |

V posledních týdnech se kolem legendárního, třináct let starého westernu od Rockstaru rozjela šuškanda podpořená změnou loga na oficiálním webu vývojářské firmy. O tom, že by Red Dead Redemption mohl potkat remaster nebo port na moderní platformy včetně PC, se mluví už dlouhé roky, nyní se ovšem zbožná přání stávají realitou. Ovšem jen pro někoho.

Red Dead Redemption totiž ještě tento měsíc, konkrétně 17. srpna, vyjde na Switchi a na čtvrtém PlayStationu. Zahrát si jej tedy budou moci i majitelé PS5 v rámci zpětné kompatibility, naopak verze pro Xbox nebo PC v plánu není. Majitele konzole od Microsoftu tak alespoň může hřát, že mají tento herní klenot k dispozici v rámci zpětné kompatibility už dlouhé roky a navíc se hra už pár let zpátky dočkala podpory Xboxu One X, díky které znatelně prokoukla.

Digitální verze hry vyjde na Switchi a PS4 na 50 dolarů, zájemci o fyzické kopie si budou muset počkat na 13. říjen. Kromě základní kampaně dostanete také datadisk Undead Nightmare, který tradiční western promění na zástupce žánru weird west a místo desperátů se budete muset potýkat s nadpřirozenými silami, především s nemrtvou nákazou.

Rockstar v oznámení neuvádí, jaké studio má porty na svědomí, doufejme tedy, že nedojde ke stejnému fiasku jako s trilogií Grand Theft Auto.

Nejnovější články