PS4 update 4.00 přináší podporu HDR a redesign uživatelského rozhraní
zdroj: tisková zpráva

PS4 update 4.00 přináší podporu HDR a redesign uživatelského rozhraní

13. 9. 2016 13:35 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Majitelé všech dostupných modelů konzole PS4 se dnes dočkají/dočkali firmware updatu 4.00 s označením Shingen, který přináší celou řadu změn a úprav, zejména ve vzhledu a práci s uživatelským rozhraním. Navíc update přidává do PS4 slíbenou podporu HDR.

Podpora HDR (High Dynamic Range) znamená, že se hráči s televizory či monitory, které HDR rovněž podporují, dočkají výrazně lepšího podání světla, tmy i barev ve hrách a ve filmech. Nezní to bůhvíjak dramaticky, ale v některých případech změna vzhledu her vpravdě dramatická být může. Však sami brzy uvidíte.

Update 4.00 přináší nový vzhled uživatelského rozhraní v podobě nových pozadí, ikon, notifikací a menu. Přepracování se dočkalo Quick Menu, které se používá k přístupu k funkcím konzole přímo ze hry. Nově obsahuje Quick Menu odkazy na obecně nejpoužívanější funkce a zároveň inženýři v Sony zapracovali na jeho kontextovosti. Quick Menu by mělo nově nabízet odkazy na funkce podle toho, co zrovna děláte – hrajete hru, vysíláte ji, používáte Share Play apod.

zdroj: Archiv

Nově si též můžete v hlavním menu i v knihovně vytvářet, editovat a mazat vlastní složky. Kupříkladu si vytvoříte složku „dema“, kam umístíte všechny stažené demoverze. Nebo si vytvoříte složku PS+ hry, kam naházíte všechny PS1 hry. Složky můžete samozřejmě pojmenovávat a přejmenovávat dle libosti – všechno jen proto, abyste měli ve svém obsahu pořádek.

Vylepšení by se mělo dočkat i třídění a vyhledávání obsahu v knihovně – mělo by být rychlejší, reagovat přesněji. Obsah je možné s pomocí menu třídit podle nových kritérií (stažení hry, koupené hry, všechny hry a další).

Redesignu se dočkala What’s New obrazovka s informacemi, co lidi aktuálně hrají, vysílají apod. To samé potkalo i Content Info obrazovku, která poskytuje informace o tom, co se děje okolo dané hry.

Úpravy hráčského profilu nyní umožňují snadnější porovnávání údajů a trofejí s jinými hráči, popřípadě si můžete vzhled obrazovky vylepšit vlastním pozadím. Tvůrci také zvýšili maximální možný počet členů komunity na 100 tisíc, zjednodušili sdílení vašeho obsahu s komunitou přímo na její zdi a užitečná by měla být i nová možnost transferu dat z konzole do konzole přes LAN kabel. Přeci jenom to asi bude rychlejší než z cloudu přes Wi-Fi – pokud třeba plánujete koupit PS4 Slim, která bude dostupná od pátku 16. září.

Všechny uvedené novinky z updatu 4.00 názorně předvádí video někde okolo. Další informace najdete na stránkách PS blogu.

Nejnovější články