První Hellblade se dočkal upgradu pro nové Xboxy, na PlayStation 5 se ale nechystá
zdroj: Ninja Theory

První Hellblade se dočkal upgradu pro nové Xboxy, na PlayStation 5 se ale nechystá

10. 8. 2021 13:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Majitelé nové generace Xboxu se už tři čtvrtě roku klepou na nějaký exkluzivní titul, který by naplno prověřil možnosti jejich konzole. Nedávno sice na Xbox Series X a S dorazil Microsoft Flight Simulator, ale ruku na srdce, kolik nadšených virtuálních pilotů civilních letadel se na konzolích najde? 

Jedním z titulů, na které čekáme se zatajeným dechem, je Senua's Saga: Hellblade II, pokračování atmosférické akční adventury Hellblade: Senua's Sacrifice z roku 2017. Studio Ninja Theory si dává s vývojem pěkně načas a hry se zřejmě nedočkáme ani příští rok. Zvěsti hovoří o tom, že by se druhý díl, poháněný Unreal Enginem 5, měl dostat na naše obrazovky až v roce 2023 spolu s rebootem Fable a novým Perfect Dark.

Pokud se vám ale po piktské válečnici s psychickými problémy stýská, máme pro vás dobrou zprávu. V úplné tichosti totiž vyšel update první hry pro novou generaci Xboxu. Z rozhovoru na oficiálním webu vyplývá, že autoři posunuli grafické nastavení na maximum a následně se jej jali mírně ladit. Síla konzolí umožnila implementovat do hry také ray-tracing.

V budoucnu by tento update měl dorazit i do PC verze Hellblade, ostrouhají ale majitelé hry na PlayStation 5. Ninja Theory totiž od roku 2018 patří Microsoftu, a tak není s podivem, že si vylepšení chce firma držet jen na domácích platformách. Uvidíme, zda se na tomto rozhodnutí něco změní v budoucnosti.

Hellblade: Senua's Sacrifice je k dispozici skrz službu Xbox Game Pass, za vyzkoušení nových grafických možností tak nemusíte platit plnou cenu.

Nejnovější články