Příští Resident Evil se má odehrávat v otevřeném světě
zdroj: Foto: Capcom

Příští Resident Evil se má odehrávat v otevřeném světě

25. 3. 2024 13:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Brzy uplynou tři roky od vydání Resident Evil Village, dosud posledního nového pokračování slavné hororové série. A přestože nás Capcom od té doby stihl potěšit podařeným remakem Resident Evilu 4, je pomalu čas začít spekulovat o tom, kam se značka vrtne dál.

Insider a leaker s přezdívkou Dusk Golem se na sociální síti X podělil o poměrně zásadní zákulisní info, podle něhož má být příští Resident Evil zasazený do otevřeného světa. Capcom dle jeho slov často schvaluje projekty po trojicích, příkladem může být Resident Evil 7: Biohazard, remake Resident Evilu 2 a Devil May Cry 5. Nyní je situace obdobná, trojici má podle Dusk Golema tvořit Dragon's Dogma 2, Monster Hunter Wilds a právě příští Resident Evil.

Čerstvé akční RPG Dragon's Dogma 2 navíc mělo technologii RE Engine připravit na přechod do otevřeného světa, i když se prozatímní pokus neobešel bez porodních bolestí. Hra má problémy s frameratem především v přítomnosti většího množství NPC v městských oblastech. Technologii má ale využívat i chystaný nový Monster Hunter a také zatím neoznámený Resident Evil 9, který by tak poprvé odhodil okovy sevřenějších úrovní a nabídl skutečný otevřený svět.

Dusk Golem dodává, že i přes změnu v konceptu lokací si má série pořád zachovat své tradiční pojetí, otázkou nicméně zůstává, jak bude v otevřeném světě fungovat atmosféra. Za zmínku stojí, že duchovní otec série Šindži Mikami po svém odchodu z Capcomu vytvořil sérii The Evil Within, jejíž druhý díl s otevřeným světem taktéž koketuje. Přechod ke svobodnějšímu pohybu je ale v rámci značky Resident Evil ještě větším zlomem, než byl v předposledním díle příklon k pohledu z vlastních očí od tradiční kamery za zády.

Capcom nicméně zatím ani nepotvrdil, že nový díl vzniká, veškeré zákulisní informace je tedy třeba brát s rezervou. 

Nejnovější články