Poslední trailer k Age of Empires IV je tady. Hru rozběháte i na starším notebooku
zdroj: Xbox Wire

Poslední trailer k Age of Empires IV je tady. Hru rozběháte i na starším notebooku

26. 10. 2021 13:02 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Pouhé dva dny nás dělí od vydání očekávané strategie Age of Empires IV. Jak jste si mohli včera přečíst, nástupce legendární dvojky se podle zahraničních recenzentů povedl a my vám snad již brzy přineseme i naši vlastní recenzi. Pokud ještě nemáte dost hypu, podívejte se na napůl hraný launch trailer a pak si přečtěte zbytek textu, který vám prozradí něco o hardwarových požadavcích a klávesových zkratkách.

zdroj: Xbox

Vývojáři se rozhodli pořádně zapracovat v oblasti přístupnosti hry co nejširšímu publiku. Vědí, že 22 let staré Age of Empires II je hrané dodnes a že spousta jeho hráčů nedisponuje moderním herním strojem. Stále se najdou tací, kteří válčí na svých noteboocích s integrovanými grafickými kartami, a i oni budou schopní užít si moderní hru jako Age of Empires IV.

Pro ně tvůrci vytvořili vedle ideálních, doporučených a nízkých hardwarových nároků také vyloženě minimální požadavky (viz obrázek níže). V takzvaném Min Spec módu přijdou hráči zejména o epické bitvy osmi hráčů a moderní grafické vychytávky. Zato jim ale hra poběží bez větších problémů.

Age of Empires IV hardwarové nároky zdroj: Xbox Wire

„Vzhledem k tomu, že Min Spec mód byl stvořen pro laptopy a počítače s integrovanou grafikou, bylo pro vývojáře nejdůležitější zajistit hráčům možnost odehrát kampaň s nižším rozlišením textur, s menší destrukcí, jednodušším nasvícením, méně detailním prostředím a bitvami jen čtyř hráčů,“ stojí v oficiální zprávě popisující nejořezanější nastavení hry.

Detailní informace o tom, jak tvůrci vytvořili takto nízké nároky, si přečtěte v obsáhlejším blogovém příspěvku. Další příspěvek se pak věnuje podrobnému představení všech klávesových zkratek, které vám při hraní mohou usnadnit dobývání nepřítele.

Age of Empires IV vychází již 28. října na PC a v předplatném Game Pass.

Age of Empires IV klávesové zkratky zdroj: Xbox Wire

Nejnovější články