Podívejte se na osm minut hraní úvodu hororového Scornu

23. 9. 2022 15:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Temný biomechanický horor Scorn, který si, kulantně řečeno, velmi půjčuje od švýcarského malíře H. R. Gigera, je ve vývoji už od roku 2013. Do širšího povědomí se dostal před pěti lety díky úspěšné crowdfundingové kampani. Hru jsem si konečně mohl vyzkoušet na letošním Gamescomu a mé podrobné dojmy z ukázky si od středy můžete přečíst u nás na webu, neboť srbští Ebb Software nyní ukazují záběry z části hry, kterou jsem sám hrál.

Ve hruba osmiminutovém videu můžete obdivovat mrazivou estetiku v podobě fúze kovu a masa, která je současně majestátně hrozivá a odpudivá. Uvidíte řadu nechutných nástrojů fungujících coby ovládací prvky záhadné struktury, v níž se hrdina Scorn nachází. Trailer vám ukáže i další nešťastníky, s nimiž se tam setkáte, dojde i na střelbu z nevšedních zbraní.

Hra se ovšem, alespoň dle mé zkušenosti z dema, na akci příliš neorientuje. Mnohem víc akcentuje budování tíživé atmosféry a jádrem hratelnosti budou spíše logické hádanky než pompézní přestřelky. Prozatím se jako největší devíza jeví zmiňovaná gigerovská estetika, kterou perfektně doplňuje detailní technické zpracování.

Scorn vychází za měsíc, konkrétně 21. října, dostupný bude na PC a na Xboxu. Odstartuje rovnou v předplatném Xbox Game Pass, herní doba by se měla pohybovat kolem 6 až 8 hodin.

Nejnovější články