Po více jak patnácti letech se vrací V-Rally, čtyřka vyjde letos v září
zdroj: tisková zpráva

Po více jak patnácti letech se vrací V-Rally, čtyřka vyjde letos v září

14. 3. 2018 10:42 | Novinky | autor: Adam Homola |

Stará známá V-Rally se vrací. Naposled jsme tu měli trojku v roce 2002 a teď, po více než patnácti letech, se závodní série znovu nadechne. V-Rally 4 budou mít na svědomí pánové a dámy z francouzského studia Kylotonn Racing Games (WRC 5, WRC 6, WRC 7, TT Isle of Man, Flatout 4) a prý od nich můžeme očekávat ty „nejšílenější závody“ v rámci rallye.

Ve hře nás čeká více než pět desítek vozidel, přičemž všechny půjde vylepšovat i upravovat po stránce vzhledu i výkonu. První a za mě povedený teaser prozrazuje tři vozidla: Porsche 911 Safari, Ford Mustang a Ford Fiesta RS RX.

Hlavním cílem tvůrců je zůstat věrní „identitě značky“ a prý by chtěli také trefit balanc mezi senzací, prezentací a simulací, celé to zabalit do super grafiky a podepřít parádní hratelností. To se lehko řekne, ale hůře udělá, ostatně nedávný Gravel by mohl být dobrým (varovným) příkladem, kdy z jinak sympatické hry vylezly jen obyčejné a nepříliš zajímavé závody.

Že se ve V-Rally 4 nebude jezdit jen po obyčejných rallye tratích dokazují už jen oznámené módy. Extreme-Khana po vás bude vyžadovat perfektní driftování a absolutní přesnost na trati, kde je to past vedle pasti. V-Rally Cross vás zase pošle do boje se sedmi obzvláště tuhými protivníky, zatímco v Buggy si zajezdíte v buginách na drsném terénu.

zdroj: Cinemart

V módu Hillclimb se zase budete škrábat do strmého kopce v hodně silné káře a nebude chybět ani klasický mód kariéry či zatím blíže nespecifikovaný online multiplayer.

Tratě si zatím vývojáři nechávají pro sebe a naťukli jen Afriku, Japonsko a národní park Sequoia. Obecně se prý ale máme těšit na hezké i ošklivé počasí, sníh, led či bláto.

Na V-Rally 4 nebudeme muset ani nijak dlouho čekat. O vydání hry se postará letos v září Bigben Interactive, a to na PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Nejnovější články