Po 30 letech končí studio Volition, autoři Saints Row a Red Faction
zdroj: Volition

Po 30 letech končí studio Volition, autoři Saints Row a Red Faction

1. 9. 2023 10:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Po třech dekádách zavírá krám studio Volition. Končí éra autorů legend jako například Descent, Summoner a sérií Saints Row a Red Faction. Vedení firmy to oznámilo na profesní sociální síti LinkedIn. Důvodem konce je restrukturalizace v mateřské společnosti Embracer Group.

 

 „Tým Volition pro fanoušky hrdě tvořil zábavu na světové úrovni po více než 30 let. V červnu skupina Embracer oznámila restrukturalizaci, která ji má pomoci udržet si pozici vedoucí společnosti ve videoherním průmyslu. Po vyhodnocení strategických a operačních cílů a jako součást restrukturalizačního programu došlo vedení k nelehkému rozhodnutí studio Volition s okamžitou platností zavřít,“ stojí ve vyjádření.

Studiu nejspíš zlomil vaz reboot Saints Row. Na vývoj po čertech drahá hra sklidila mizerná hodnocení a vyloženě špatně se prodávala. Když si k tomu přičteme propálené partnerství Embracer Group se Saúdskou Arábií, při kterém si holdingová společnost měla přijít na v přepočtu 44 miliard korun, byli Volition zkrátka ve špatnou dobu na špatném místě a vytáhli si krátkou slámku.

Symbolické rozloučení proběhne v září ve službě PlayStation Plus, která jako měsíční hru zdarma uvede právě Saints Row

Nejnovější články