PlayStation 4 čeká letos několik MMO včetně EverQuest Next
zdroj: tisková zpráva

PlayStation 4 čeká letos několik MMO včetně EverQuest Next

27. 1. 2014 12:22 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Onlinovky nebo také MMO hry už nepatří jen do hájemství PC, ale pokusí se etablovat i na next-gen konzolích, v tomto případě PlayStation 4. Už nějakou dobu víme, že na PS4 vyjde The Elder Scrolls Online, PlanetSide 2 a třeba Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, která zažívá skvělý nový start a dává tak zapomenout na původní seppuku. Square Enix nyní ohlásil, že právě FFXIV na konzoli od Sony vyjde 14. dubna.

Hra vyjde v několika edicích (z přebalu jedné z nich pochází obrázek u článku), přičemž na PS4 bude od 22. února přístupná beta. Majitelé PS3 účtů budou moci od 11. dubna zdarma, leč nenávratně migrovat z původního účtu na PlayStation 4. 

Na konto PlanetSide 2 se John Smedley ze Sony Online Entertainment na Redditu vyjádřil, že by se hra měla na konzoli od Sony objevit během první poloviny tohoto roku. Navíc přidal informaci, že se EverQuest Next dostane kromě PC i na PlayStation 4.

Příjemně nejde o žádné mlhavé vyjádření typu „rádi bychom“, ale Smedley prostě natvrdo napsal: „Ano. Rozhodně přineseme EverQuest Next na PlayStation 4!“ Pokud se o tohle chystané MMO se slavným rodokmenem zajímáte, doporučuji vám ještě tento výčet detailů, které Smedley na Redditu pustil ven.

Nejnovější články