Originální RPG AVARIAvs vás zavede do světa, kde nesmíte pocítit emoce
zdroj: tisková zpráva

Originální RPG AVARIAvs vás zavede do světa, kde nesmíte pocítit emoce

8. 6. 2017 13:55 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

AVARIAvs se rozhodně nebojí experimentu, což je vidět nejen na názvu, který bych dekódoval jako capslockem postiženou kombinaci světa jménem Avaria a faktu, že zde probíhají bitvy mezi dvěma hráči, tím pádem „versus“. A velmi patrné je to i z příběhu, který tuhle netradiční variaci na JRPG obestírá. Ve světě Avaria je totiž velice nebezpečné pocítit emoce – jak pro nesmrtelnou rasu Eoni, tak pro jejich děti, lidem podobné Hume.

Eoni jsou podivuhodné, sterilní a jen přibližně humanoidní bytosti bez emocí. Jejich rasa je kdysi pocítila, a vznikli z toho smrtelní Hume, kteří mají s emocionalitou spojené své vlastní limity – špatný cit může způsobit mor nebo masivní výbuch.

Hume jsou na rozdíl od svých předchůdců nádherní, magičtí, sexuální… Ale od dávných dob žijí pod jejich nadvládou. To se ovšem možná brzy změní. Chystá se totiž první genocida v dějinách Avarie. A do toho vstupují klíčové postavy. Eoni jménem Kacper, kariérní voják a kandidát na post velitele armády. A Hume zvaný Dythor Chrast, vůdce xenofobní skupiny HEL.

Z prvních obrázků se zdá, že si ve hře zahrajete za oba muže a jejich kumpány, a že mezi nimi dojde k tvrdému střetnutí. Jádrem hry je tahový boj, který sice připomíná JRPG klasiky, ale zároveň je plný vlastních nápadů.

Tahy probíhají simultánně, je na ně přísný časový limit, ovládání je velice jednoduché, vhodné i na gamepady, a do toho tu jsou ještě drobnosti jako „reálné debuffy“, které vašemu protivníkovi rozostří obrazovku nebo změní ovládání. Zapomněl jsem totiž zmínit, že kromě příběhového módu bude klíčovou součástí AVARIAvs multiplayer.

zdroj: tisková zpráva

Multiplayer bude probíhat online i lokálně, protože jak je vidět na videu, v té rychlosti vůbec nebudete mít čas koukat na soupeřovu půlku obrazovky. Abych se trochu zorientoval v taktických manévrech, které proti sobě oba sokové používali, musel jsem pauzovat jak o život. Bitva každopádně vypadá hekticky i spektakulárně. Zvlášť, když se povede nějaký ten superútok, který pošle k zemi půlku nepřátelského týmu.

AVARIAvs se zatím nachází ve fázi uzavřené alfy, do níž se můžete přihlásit skrze následující odkaz. To, co jsem zatím viděl přímo ze hry, a co jsem si přečetl na oficiálních stránkách, je mi dost sympatické, a to včetně podivně pokroucených vedlejších postav s pochybnou loajalitou, o nichž jsem vám ani nestačil poreferovat, a které si můžete prohlédnout tady.

Jen je škoda, že mi nebylo dopřáno vyhrabat konkrétní informace ohledně data vydání nebo alespoň platforem, na něž se hra chystá. Každopádně hra vyjde na PC. Tvůrci se prý pokusí i o Switch verzi, ale hotová hra je zřejmě stejně otázkou vzdálené budoucnosti.

Nejnovější články