zdroj: Valentin Lievre

Operation Citadel je ambiciózním dědicem Panzer Generala

13. 1. 2021 7:45 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Doby hexagonálních strategií ve stylu Panzer Generala rozhodně stále ještě nejsou minulostí. Nejenže si nostalgičtí stratégové můžou užít například Panzer Corps 2 nebo geniální Unity of Command II, vznikají i menší nezávislá dílka, která si taky zaslouží pozornost. Dokazuje to mladý francouzský vývojář Valentin Lievre, který už rok vylepšuje svou druhoválečnou strategii Operation Citadel.

Ta kromě Steamu vyšla i na mobilních zařízeních s iOS a Androidem a nabízí pořádnou nálož obsahu. Najdete v ní přes 900 typů jednotek, které navíc lze dále upravovat. Za absolvované střety jednotky dostávají zkušenosti a hodnosti, stejně jako hráč.

V rámci editoru si můžete vytvořit vlastní jednotky, mapy i národy. Hra také podporuje tvorbu obsahu přes integraci Steam Workshopu. PC verze obsahuje online multiplayer, v budoucnu by měl dorazit i do té mobilní.

V Operation Citadel můžete bojovat v Evropě, v Pacifiku i na východní frontě, hra obsahuje kompletní mapy těchto bojišť. Každý klíčový národ má svou vlastní kampaň. Hra obsahuje mechanismy zásobování, likvidace i opravy mostů, taktiky ústupu, zajímání nepřátelských jednotek i kapitulace a systémy morálky a počasí. Lievre navíc slibuje prakticky každodenní updaty.

Kvalitu hry si můžete vyzkoušet na vlastní pěst díky bezplatnému demu na Steamu. 

Nejnovější články