Nový update PS5 zlepšuje zvuk ovladače a přidává i smajlíky
zdroj: Foto: Sony

Nový update PS5 zlepšuje zvuk ovladače a přidává i smajlíky

15. 3. 2024 14:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Sony vydala zajímavý update pro PlayStation 5, který vylepšuje zvuk ovladače, přidává zajímavější funkce sdílení obrazovky a přizpůsobitelný jas indikátoru napájení. Po více než měsíčním beta testování se tak nyní aktualizace systému 9.00 dostává postupně ke všem hráčům.

Patch s konkrétním označením 24.02-09.00.00 zlepšuje zvuk ovladačů DualSense i DualSense Edge. Zvyšuje tak hlasitost zabudovaných reproduktorů pro čistší zvuky a hlasové chaty a vylepšovat by měl taky kvalitu mikrofonu pomocí nového modelu strojového učení AI, který by měl minimalizovat rušení šumem na pozadí.

Aktualizace navíc zavádí možnost nastavení jasu indikátoru napájení PS5, kdy nově nabízí možnosti tlumeného, středního a výchozího nasvícení.

Pro ty, kteří využívají funkci Share Screen pro streamování hraní přímo z konzole, přináší aktualizace nové funkce, včetně ukazatelů a reakcí emoji pro diváky, jež jim umožní ukázat na konkrétní místa na obrazovce nebo reagovat pomocí emoji na vaše herní momenty. Tyto funkce jsou ve výchozím nastavení povoleny, ale lze je spravovat v nastavení funkce Share Screen.

Aktualizace také obsahuje emodži Unicode 15.1 pro zasílání zpráv a implementuje několik vylepšení zaměřených na zlepšení výkonu a stability systémového softwaru, ovladačů DualSense, headsetu a ovladačů PlayStation VR2, ale i ovladače Access.

Aktualizace by měla být už široce dostupná, a tak stačí update spustit v nastavení a vrhnout se hned na nové funkce.

Nejnovější články