Nový Tomb Raider vznikne pod taktovkou Amazonu. Dostáváme další informace
zdroj: Foto: Square Enix

Nový Tomb Raider vznikne pod taktovkou Amazonu. Dostáváme další informace

16. 12. 2022 15:10 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio Crystal Dynamics oznámilo nový díl série Tomb Raider letos v dubnu, kdy jsme se dozvěděli, že hra poběží na Unreal Enginu 5. Později měla údajně uniknout část scénáře, podle nějž budeme hrát za starší Laru, kterou bude na jejím dobrodružství doprovázet několik společníků. Teď tu ale máme zase další oficiální informace.

Poté, co tvůrce Lary koupil moloch Embracer od společnosti Square Enix, si v Crystal Dynamics museli najít nového vydavatele (a z nějakého důvodu se jím nestalo žádné z mnoha vydavatelství pod Embracerem). Nový partner se našel ve společnosti Amazon a jejím herním odvětví Amazon Games.

Amazon Games mají na kontě vlastní hru New World (a několikero zrušených projektů), ale zároveň fungují coby vydavatel velmi úspěšné hry Lost Ark od Smilegate RPG a vedle nového Tomb Raidera vydají i hru Blue Protocol od Bandai Namco Online Inc.

Nový Tomb Raider bude první příběhovou hrou pro jednoho hráče vydanou pod křídly Amazonu a od hry máme čekat vše dobré, co k sérii patří. Tisková zpráva vyloženě vyjmenovává odhodlanou mnoharozměrnou hrdinku, prostředí, které odměňuje za průzkum a hledání cest, chytré hádanky a pestrý zástup nepřátel. Hra je stále v rané fázi vývoje.

Ve zprávě dále zaznívají takové ty otřepané fráze jako „největší a nejlepší díl série“, což je něco, co prostě každý musí od nového dílu očekávat. Ale na datum vydání a platformy je zřejmě ještě příliš brzy.

Sérii Tomb Raider tvoří více než dvě desítky her, kterých se od roku 1996 prodalo již 95 milionů kusů a poslední trilogie byla nominovaná na více než 200 ocenění, z nichž některá i proměnila. Podle průzkumu NRG z letošního května je navíc značka milovaná více než 170 miliony lidí po celém světě (do čehož mohou promlouvat i filmy, mimo jiné).

Nejnovější články