zdroj: Electronic Arts

Nový svatební balíček pro The Sims 4 nevyjde v Rusku kvůli sňatkům homosexuálů

11. 2. 2022 12:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Společnost Electronic Arts představila nové DLC Svatební příběhy pro simulátor života The Sims 4. Již od 17. února budete se svými simíky prožívat úplně vše, co k takové svatbě patří. Tedy začnete plánováním, ochutnáváním, absolvováním cvičných hostin, fotografováním, až dojde na samotný obřad a následné líbánky.

Tvůrci ze studia Maxis tímto balíčkem zároveň odvyprávějí svůj vlastní příběh točící se okolo homosexuálního páru Dominique a Camille, který je zároveň důvodem, proč DLC Svatební příběhy nevyjde v některých zemích světa.

Vývojáři o svém rozhodnutí informovali na blogu hry, kde prozradili, že toto rozšíření je jejich vizí pro celou komunitu, jak oslavovat lásku, mít radost z jejího nalezení a schopnosti vyprávět hluboké příběhy.

„Ve Svatebních příbězích jsme nadšeně představili Dom a Cam. Jejich milostný příběh odráží zkušenosti celé řady členů naší komunity i týmu. Když jsme pracovali na vývoji a vyprávění příběhů, uvědomili jsme si, že náš způsob vyprávění příběhu Cam a Dom nebudeme moci sdílet úplně s celým světem,“ stojí ve vyjádření tvůrčího týmu.

Jinými slovy zákony některých států – jako například Ruska – zakazují sňatky jiné než takové, kde by si své ano řekli muž a žena. Ani u nás není takový sňatek povolen, ale máme alespoň možnost registrovaného partnerství.

Ovšem zatímco u nás nebude s vydáním takového DLC problém, v Rusku jsou proti sňatkům homosexuálů natolik vysazení, že by ani jejich videoherní ztvárnění nebylo přijato s otevřenou náručí, včetně legálních následků. A v EA ani Maxisu se něčemu takovému nehodlají podřizovat.

„Kdybychom příběh Cam a Dom nějak upozadili, zpronevěřili bychom se hodnotám, kterými se řídíme. Jsme odhodláni prosazovat svobodu, abyste mohli být takoví, jací jste, milovat toho, koho milujete, a vyprávět příběhy, které chcete vyprávět.“

Tvůrci zkrátka nehodlají na svém výtvoru cokoliv měnit jenom proto, že s tím někdo někde nesouhlasí, a proto DLC Svatební příběhy na takových trzích vůbec nevydají. V příspěvku zmiňují pouze Rusko, ale rozhodnutí se má týkat všech států, kde by zákon vyžadoval změny v jejich příběhu.

Nejnovější články