Nové úniky ohledně BioShocku 4 ukazují na Antarktidu
zdroj: tisková zpráva

Nové úniky ohledně BioShocku 4 ukazují na Antarktidu

7. 12. 2021 11:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Minulý týden se objevily drby ohledně BioShocku 4, které vycházely z dva roky staré prezentace. Samotné 2K vývoj pokračování oblíbené série příběhových stříleček potvrdilo, k uniklým informacím se ovšem nevyjadřuje. Mlýnská kola spekulací tak mají šanci se naplno roztočit.

Se svou troškou do mlýna přispěchal streamer Colin Moriarty, který ve svém podcastu Sacred Symbols tvrdí, že se pokračování BioShocku bude odehrávat v šedesátých letech minulého století v antarktickém městě Borealis. Tím pádem by mělo jít o podobné období jako v prvních dvou dílech BioShocku, jen v jiném prostředí. Moriarty tvrdí, že příběhově bude pokračování se svými předchůdci poměrně úzce provázané.

Vývoj hry podle něj probíhá pod kódovým označením Parkside, což je slůvko, které už se v minulosti objevilo mezi projekty Hangaru 13. „I v rámci vydavatelství hru drží hodně v tajnosti,“ dodal Moriarty. Za jeho slova se postavili novináři z Eurogameru a VGC, podle nichž Moriartyho informace korespondují s těmi jejich.

„Vývojářům je jasné, že se hra bude porovnávat s tím, na čem teď pracuje Ken Levine. Jen tak mimochodem, Levinovu příští hru bude taky vydávat 2K.“ To zas tak překvapivé není, studio Ghost Story Games Levine založil pod vydavatelstvím Take-Two. Ani o jeho projektu toho moc nevíme, před čtyřmi lety ho oznámil coby „vtahující sci-fi s RPG prvky“.

Nejnovější články