zdroj: The Game Bakers

Nové RPG Haven je hra o lásce a každodenním budování vztahu

5. 12. 2020 12:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Francouzské nezávislé studio The Game Bakers, tvůrci neonové střílečky Furi, vydalo své sci-fi příběhové RPG Haven pro PC, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S.

„Před čtyřmi lety jsme se rozhodli vytvořit hru o lásce a vystavět herní systémy na bázi vztahu. Nebylo to snadné, ale hráče tahle myšlenka velmi zaujala. Spousta z nich touží po hře, která je ponoukne k snění o lásce, k boji za lásku,“ říká jeden z vývojářů Emeric Thoa. „Zároveň doufáme, že Haven lidi bude spojovat i v reálném životě díky možnosti kooperace.“

V Haven můžete hrát buď sami za oba hlavní hrdiny, Yu a Kaye, pár, který uprchl na opuštěnou planetu. Nebo si je v lokální kooperaci pro dva hráče rozdělíte a každý se ujmete jednoho z nich. Dvojice obětovala všechno, jen aby mohla být spolu a to je to jediné, na čem jim doopravdy záleží.

Hra má budit dojem jakési každodennosti při budování vztahu s dlouhými rozhovory do noci či společným vařením. Zároveň se ale soustředí i na průzkum neznámého prostředí a neustálého nebezpečí, které na cizí planetě číhá, s realtimovými souboji inspirovanými JRPG. V nich můžete řetězit a kombinovat útoky díky tomu, že máte kontrolu nad oběma postavami.

O hudební doprovod se postaralo známé jméno elektronické scény, francouzský hudebník Franck Rivoire, lépe známý jako Danger, který složil hudbu už k prvnímu výtvoru The Game Bakers.

Sci-fi RPG Haven mimo výše uvedených platforem vyjde ještě na PlayStationu 4 a Nintendu Switch, a to na začátku příštího roku.

Nejnovější články