Nové DLC pro Armu 3 vás vrátí do studené války na největší mapě v historii série
zdroj: tisková zpráva

Nové DLC pro Armu 3 vás vrátí do studené války na největší mapě v historii série

29. 4. 2019 10:59 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Společnost Bohemia Interactive v červenci loňského roku nastínila dlouhodobé plány s neumírající Armou 3. Přišla tehdy s geniálním nápadem – přesunout vývoj dalších dodatků na externisty a uvolnit tak vlastní ruce dalším projektům. První takové DLC s názvem Global Mobilization – Cold War Germany vstoupí do obchodů ještě dnes.

Program Creator DLC hledá nadějné tvůrce nového obsahu pro Armu 3, kteří jsou schopní sami zastat většinu práce. Bohemka jen připomínkuje jejich tvorbu, pomáhá s testováním, promuje výsledný produkt a samozřejmě ho i vydává.

Pokud jste čekali menší rozšíření přidávající například jen zbraně či vozidla, pak vás Global Mobilization – Cold War Germany vyvede z omylu. DLC se totiž chlubí největší mapou, jakou kdy série Arma zprostředkovala. Západní i Východní Německo rozdělené železnou oponou se zde rozprostírá na 419 kilometrech čtverečních v letní i zimní podobě.

Dalším velkým lákadlem může být příběhová kampaň pro jednoho hráče čítající deset misí. Díky ní okusíte dvojí pohled na konflikt – v kůži prostého vojína Klemmera a seržanta Brandta, který velí tanku Leopard 1. Kampaň je plně nadabovaná německy s možností zapnout anglické titulky.

Arma 3 Creator DLC: Global Mobilization - Cold War Germany zdroj: tisková zpráva

Dále se pustíte do třinácti kooperativních scénářů a čtyř kompetitivních v multiplayeru. Kromě nových uniforem pro oba německé bloky se objeví i Dánové. Nová mapa také znamená úplně nové prostředí se spoustou nových assetů.

Najdete tu na 50 plně zničitelných zástaveb, desítky nových vozidel s mnoha variantami (tanky, náklaďáky, osobní vozidla, motocykly, kola…) a logicky i hromadu zbraní ikonických pro danou dobu. Kompletní výčet je k dispozici zde.

DLC Global Mobilization – Cold War Germany vyjde dnes na Steamu. Cena zatím nebyla odtajněna, ale vzhledem k velikosti rozšíření se dá očekávat vyšší částka než běžných 10 eur. Program Creator DLC začíná pěkně zostra, tak snad s dalším dodatkem nepoleví.

Nejnovější články