Nové cíle pro Hitmana vybírají sami hráči a vývojáři zatím chystají velké věci do budoucna
zdroj: Foto: IO Interactive

Nové cíle pro Hitmana vybírají sami hráči a vývojáři zatím chystají velké věci do budoucna

4. 8. 2017 9:06 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Pravidelné updaty vražedného sandboxu Hitman se jen tak nezastaví. Studio IO Interactive nic nedbalo na ztrátu vydavatele, radostně se osamostatnilo a dál pumpuje ven obsah, jako by se nechumelilo. S touhle mašinérií by nic nesvedl ani samotný Agent 47, a tak je jedině dobře, že srpnová dávka novinek mu připraví jinou zábavu. Éra zabíjení tzv. Elusive Targets už sice skončila červencovým updatem, ale na její místo nastupují kontrakty vytvářené samotnými hráči.

Tahle mechanika není žádná novota – v loňském Hitmanovi existuje už od začátku. Specifikujete cíl, zbraň potřebnou k jeho zabití a případně i převlek, a ostatní hráči tohle zadání musí replikovat. Dohromady jich komunita vytvořila přes 250 tisíc, z nichž vývojáři vybrali a doporučili přibližně 100. 11. srpna dorazí další desítka minimisí, které se lidem v IO zalíbily.

Výrazně zajímavější přídavek s možnými dlouhodobými následky se ovšem chystá na konec měsíce. Tehdy se totiž objeví úvodní seznam kontraktů vybraný samotnými hráči, konkrétně jedním z nejelitnějších virtuálních vrahů. Prvním pánem na holení je brazilský streamer Mendietinha – jeho výběr bude zveřejněn spolu s vysvětlením, čím na něj vybraná zadání pozitivně zapůsobila. IO si tak jednou ranou ušetří práci a blíže zapojí komunitu do tvorby obsahu.

Ale ani samotní vývojáři se neflákají, a tak se taktéž 11. srpna objeví nový, dohromady už šestý Challenge Pack. V tomhle balíčku jménem „Umění pomsty“ vás čeká 5 výzev na japonské mapě Hokkaidó, které budou sice velice těžké, ale taky za ně získáte patřičně šťavnatou odměnu – výrazný bonus k ukazateli mistrovství v dané lokaci, a pokud splníte všechny, pak i unikátní předmět. Co to bude, to se dozvíte příští týden.

Zářijový obsah prý bude velmi podobný tomu srpnovému, tedy bez nějakého výraznějšího nového oznámení. Ale je to jen klid před bouří. Vývojáři se dušují, že tuhle pauzu využijí k práci na „vzrušujících oznámeních“. Že by detaily o chystané druhé sezóně?

Nejnovější články