Nová verze modu GMDX je pádným důvodem k instalaci Deus Ex
zdroj: tisková zpráva

Nová verze modu GMDX je pádným důvodem k instalaci Deus Ex

16. 2. 2015 14:34 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Největší škoda modifikace GMDX (Give Me Deus Ex) pro původní Deus Ex je, že vyšla už v roce 2013. Jinak bychom ji zařadili mezi nejlepší modifikace roku 2014, protože na konto řady updatů si to vlastně zasloužila. Do nového roku ale tvůrci modifikace nevstoupili s nohama na stole a hlavou v oblacích z toho, že na ModDB patří jejich dílo k nejlépe hodnoceným modifikací. Naopak pilně pracovali na dalším updatu s pořadovými číslem 7., který o víkendu vydali, a zvládli do něj nacpat stovky drobných, větších, ale vždy důležitých oprav a prvků, co výrazně prohlubují zážitek z hraní Deus Ex.

Návod k instalaci modu najdete na této stránce a podrobné informace o tom, co vlastně mod na hře mění a vylepšuje na konkrétních částek hry, zase obsahuje homepage modu. A nutno dodat, že to je nejenom hezké čtení, ale hlavně skvělý zážitek, když si jednotlivé úpravy vyzkoušíte přímo ve hře. Jen nové možnosti interakce se světem a předměty v něm jsou dech beroucí, stejně jako svita nových pohybů nebo nových možností ovládání.

Výrazné změny postihly též AI, zejména v oblasti chování NPC postav, která samozřejmě reagují na mrtvoly nebo omráčené postavy, dokáží se vyhýbat zamořeným oblastem, odstranit si překážky z cesty a tak dále. I změn v této oblasti nabízela modifikace doposud hodně a s aktuálním updatem toho umí ještě víc. To samé lze říci o zbraních, augmentacích a většině dalších oblastí hry. Hráči si navíc mohou nově ve speciálním menu nastavit zážitek k obrazu svému. Třeba ukládání pozic za peníze v hardcore módu plus nebo přesný počet dostupných slotů pro autosavy.

Na ModDB se každý den objeví spousta modifikací, které člověka motivují vytáhnout či nainstalovat starou hru, a pustit se do jejího hraní v nové perspektivě či grafice na úkor aktuálních her. Dokonce je modů tolik, že je nesmírně obtížné si vybrat. Kdybych si měl ale zrovna dneska vybrat jeden jediný mod, bude to právě GMDX. Třeba jen ze zvědavosti, jak všechna ta vylepšení hru opět změnila či posunula.

Nejnovější články