Nová Forza Motorsport bude obří generační skok pro závodní sérii
zdroj: Foto: Microsoft

Nová Forza Motorsport bude obří generační skok pro závodní sérii

8. 6. 2021 10:03 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nový díl závodní série Forza Motorsport nazvaný jednoduše Forza Motorsport (chybějící osmička naznačuje jakýsi restart série) byl stroze oznámen během loňské E3. Další E3 je už za rohem a logicky bychom byli moc rádi, kdyby se nám vážnější bratříček Forzy Horizon pořádně ukázal. Možná na to dojde, možná ne, ale nakonec nemusíme čekat až na nedělní večerní prezentaci Microsoftu, protože spousta zajímavých informací vyplouvá na povrch už teď.

O nové Forze Motorsport se v pravidelném streamu Forza Monthly rozpovídal tvůrčí ředitel projektu Chris Esaki, který se odvážil zabrousit do zajímavých detailů. Nejprve si ale pochvaloval první testování hry s komunitou, které proběhlo 8. května a nebylo rozhodně poslední, jelikož studio Turn 10 hodlá hru formovat k chuti fanoušků.

Pak už se ale dostal ke konkrétním informacím a naznačil například, o jak velkou reimaginaci série půjde: „Co se fyzikálního enginu týče, tak změny v něm provedené od Forza Motorsport 7 doteď jsou větší než změny, které jsme udělali od Forza Motorsport 4 do Forza Motorsport 7. Hra přinese v podstatě obrovský generační skok,“ prozradil Esaki (díky TechRadaru).

Dále pokračoval detaily o fyzice pneumatik. Vysvětlil, kterak pneumatiky v minulosti měly pouze jediný bod kontaktu s vozovkou a herní engine tento kontakt aktualizoval 60krát za sekundu (60Hz). V nové Forze Motorsport má každá pneumatika osm bodů kontaktu s povrchem a obnovovací frekvenci 360 Hz. To má zajistit lepší ovládání vozu a větší „cítění“ vozovky.

Dalších změny doznaly obrubníky, které nemají být už tolik nepřátelské, a naopak mají ve hráčích vyvolávat pocit důvěry. Poprvé v historii série budete řešit různá složení pneumatik od měkkých přes středně tvrdé po tvrdé, což bude mít vliv na přilnavost a opotřebení a přinese to do závodění nové strategické možnosti.

Nakonec ještě zmínil systém počasí, který půjde ruku v ruce s novou fyzikou pneumatik a jejich hustotou. Počítá se například s různou teplotou vozovky, která bude ovlivňovat opotřebení a přilnavost pneumatik, ale i jejich tlak. Forza Motorsport v tuto chvíli nemá žádné datum vydání, ale je v plánu pro PC a Xbox Series X/S.

Nejnovější články