Nintendo oficiálně zlevnilo původní Switch před vydáním vylepšené verze
zdroj: Nintendo

Nintendo oficiálně zlevnilo původní Switch před vydáním vylepšené verze

13. 9. 2021 15:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

V minulém týdnu se začalo spekulovat o zlevnění původního Switche, které je dnešním dnem oficiální. Nintendo skutečně změnilo cenu původního zařízení s následujícím odůvodněním (díky Eurogameru): „Po důkladné úvaze mnoha faktorů včetně směnných kurzů v Evropě a chystaného vydání OLED modelu Switche jsme se rozhodli, že je nejlepší čas pro změnu tržní ceny stávajícího Switche.“

Nová cena se zatím projevila jen v oficiálním obchodě Nintenda, na aktualizaci cen u nás si ještě musíme počkat. Každopádně nečekejte, že ušetříte tisíce, ale na nějakou menší novou hru vám oproti dosavadním letům zbyde.

Současný Switch se od nynějška prodává za 300 eur namísto původních 330 eur. Pro srovnání, Switch Lite je stále dostupný za 220 eur, zatímco chystaný model s větším OLED displejem, dvojnásobným vnitřním úložištěm a dalšími vylepšeními vstoupí na trh 8. října za 350 eur.

U nás se Switch prodává od 8 do 9 tisíc, tedy po zlevnění by měl logicky klesnout někam mezi 7 a 8 tisíc korun. Bude to ale dostatečná motivace k nákupu staršího zařízení, když hned vedle bude v nabídce značně vylepšený OLED model?

Nejnovější články