Nejlepší akční hra roku 2020, Hades, konečně vychází na Xbox a PlayStation

13. 8. 2021 14:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

O Hades, čtvrté hře od studia Supergiant Games, už jsme toho na Games napsali spoustu. V recenzi si vysloužila jasnou desítku, objevila se hned v několika kategoriích Best of 2020 a v redakci nás chytla skoro všechny. Mix zábavné, návykové hratelnosti s modifikovatelným soubojovým systémem, dojemným příběhem a krásným audiovizuálním stylem, navíc okořeněný svěží porcí náhody, to se zkrátka jen tak neomrzí.

Loni se Hades z předběžného přístupu vyloupl v plné verzi na PC, posléze s menším zpožděním dorazil na Switch a dnes konečně vychází i na zbylých konzolích – na PS4, PS5, Xboxu One a Xboxech Series X|S.

Ve verzích pro PS4 a Xbox One Hades poběží v 60 FPS při rozlišení 1080p, na Xboxech Series X|S a PlayStationu 5 pak ve 4K při 60 FPS. Na rozdíl od verze pro Switch bohužel nepodporují přenos uložených pozic z PC.

Na Windows 10 a Xbox se pak rovnou dostal do katalogu předplatného Xbox Game Pass, takže pokud patříte mezi jeho odběratele, můžete si ho zahrát rovnou. Jestli naopak stojíte třeba o fyzickou edici, stará se o ni u těchto konzolových verzí vydavatelství Private Division.

Krabička oproti digitální edici obsahuje kód ke stažení soundtracku od Darrena Korba, 32stránkový booklet s kresbami od Jen Zee a první vydání konzolových edic se dokonce může pochlubit speciálním lesklým přebalem.

Princi Zagreovi můžete na útěku z podsvětí v Hades asistovat na PlayStationu a Xboxu ode dneška 13. srpna 2021.

Nejnovější články