Need for Speed má smůlu. Jeho tvůrci pomáhají s Battlefieldem 6
zdroj: tisková zpráva

Need for Speed má smůlu. Jeho tvůrci pomáhají s Battlefieldem 6

2. 3. 2021 14:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Fanouškům série Need for Speed pšenka nekvete. Vlastně je docela těžké si vůbec vzpomenout, jaký díl byl naposled přijat s otevřenou náručí a nadšením, i když poslední kousek s podtitulem Heat si vysloužil aspoň mírně nadprůměrná hodnocení.

Vy, kdo máte značku i přes tohle všechno rádi, jste se loni asi zaradovali nad informací, že vydavatelství EA ji odebírá vývojářům z Ghost Games a vrací ji do dílen studia Criterion. Jestli jste si ale už brousili zuby na nový vydařený díl, který by třeba mohl ještě letos přisvištět na vaši novou nablýskanou konzoli, můžete snít dál.

Ukazuje se totiž, že v rámci vydavatelství došlo ke strategické změně směru a Criterion v současnosti pomáhá EA DICE s novým Battlefieldem, který má dorazit v průběhu letošní předvánoční sezóny. Laura Miele, ředitelka studií pod EA, uvedla pro server Polygon, že práce na Need for Speed jsou momentálně pozastaveny.

Miele doplnila, že kvůli komplikacím s vývojem uprostřed pandemie a také kvůli tomu, že čerstvě zakoupení závodní experti Codemasters pro EA ještě letos jednu hru vyvinou, dává přesun Criterionu na jeden z nejočekávanějších releasů roku smysl. Zároveň se nemáme bát: Criterion své Need for Speed neruší, dochází údajně jen k ročnímu odkladu.

Nejnovější články